‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anıldı
Tem 19, 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü 1. yıl dönümünde düzenlediği çeşitli etkinliklerle andı.

15-temmuz-demokrasi-zaferi-etkinlikleri (2)

İTÜ Mensuplarından 15 Temmuz Şehitleri Anma Yürüyüşü

15 Temmuz Demokrasi Zaferi'nin üzerinden geçen bir yılın ardından, Üniversitemiz mensupları şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun ve Fatih Satır'ı Rektörlükten başlayıp İstanbul Borsa kapısında sonlanan yürüyüşle andılar. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın da katıldığı, İTÜ mensuplarının yürüyüşü Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nün anma yürüyüşüyle şehitlerimizin hakkın rahmetine kavuştuğu noktada birleşti. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da İTÜ kafilesini alanda karşıladı. Borsa İstanbul'un kapısının önünde şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşımız vardı. Topluluk aziz şehitlerimizin anısına edilen duanın ardından alandan ayrıldı.

15-temmuz-demokrasi-zaferi-etkinlikleri (1)

Demokrasi paneli düzenlendi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü, 1. yıl dönümünde düzenlediği çeşitli etkinliklerle kapsamında ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ başlıklı panel düzenledi. İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tayfun Kındap, Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu ve Prof. Dr. Alper Ünal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek’in moderatörlüğünü üstlendiği panele; İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Ardıç ile İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Talha Köse konuşmacı olarak katıldı.

15-temmuz-demokrasi-zaferi-etkinlikleri (3)

Darbelerin savunulacak yanı yoktur

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen travmalarını yaşadığımız 15 Temmuz girişimi üzerine panelimizde beraberiz. 250 şehidimiz ve binlerce gazimiz var. Darbeler he zaman kötüdür. Savunulacak yanı yoktur. 15 Temmuz darbe girişiminden dersler çıkarmalıyız ve bir daha inşallah yaşanmaz” diye konuştu. Panelin moderatörlüğünü üstlenen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek, 15 Temmuz’un Milli Birlik ve Beraberlik’in görülmesi açısından çok önemli bir tarih olduğunu belirterek sözü konuşmacılar bıraktı. İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Ardıç, girişimine zemin hazırlayacak ortamın bir daha yaşanmaması için şu tavsiyelerde bulundu. İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Talha Köse, ““15 Temmuz darbe girişimi karşısında cefakâr ve kahramanca direniş, halkımızın toplumsal belleğinde yer alacak” dedi.

15-temmuz-demokrasi-zaferi-etkinlikleri (4)

İTÜ Rektörlüğü’nden 15 Temmuz Açıklaması

İTÜ Rektörlüğü, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümünde “Demokrasi Vazgeçilmezdir” başlıklı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, 15 Temmuz 2016, tarihimize “demokrasi zaferi” olarak yazılan gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin, vatan sevgisini yüce değer kabul eden milyonların yaşadığı bir ülke olduğunu ve bu gerçeği hiçbir terör örgütünün yok edemeyeceğini göstermiştir. Bu sevgiyle canlarını feda eden ve ülkemizin karanlık bir dönemin içine çekilmesini engelleyen şehitlerimizi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Verilen eşsiz mücadelenin kahramanları olan gazilerimize ve darbeye karşı duran tüm vatandaşlara da ülkemiz adına teşekkürü borç biliyoruz” denilmişti.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi ve İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi