Elektrik Elektronik Fakültemiz Ödülleri Topladı
Ağu 02, 2017

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “12. Bitirme Tasarım Proje Ödülleri” sahiplerini buldu.

5G’den Robotiğe, İleri Otomasyon Sürüş Sistemleri’nden, Tersinir Mikroişlemciler’e kadar toplamda 32 projenin sunulduğu yarışmada, 10 İTÜ projesi tüm derecelerde ödülleri alarak büyük başarı elde etti.

Elektrik Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 12.si düzenlenen yarışmaya, Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Biyomedikal ve Kontrol Mühendisi olmaya hazır olan öğrencilerimiz bitirme tezleri ile katıldı.

emo-basari (1)

Bitirme ve tasarım projelerinde İTÜ farkı

Elektronik, Haberleşme, Biyomedikal kategorisinde 17 proje arasından Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünün 5 bitirme projesi ilk 3 ödülü aldı. Bu ödüllerden ‘Dik Kanal Modülasyonu’ projesini yapan İbrahim Yıldırım ile ‘Hata Fakındalıklı 8 Bit Tersinir Mikroişlemci Gerçekleşmesi’ projesini yapan Nihat Mert Çiçek birincilik ödüllerini kazandılar. Alptekin Vardar ve Erdem Çil adlı mezunlarımızın yaptığı ‘Full Digital Implementation of a Chaotic Time-Delayed Sampled Data System’ konulu proje bu kategoride ikincilik ödülünü aldı. Aynı kategorinin üçüncülük ödülleri ise Burak Acar’ın üzerine çalıştığı ‘Hafif Bir Kripto Algoritması olan Boron’un FPGA Üzerinde Bir Mikroişlemci İle Beraber İl Kez Gerçeklenmesi’ konulu projesi ve Alperen Tunç ‘2-6 Ghz Arası 5G Alıcı Modülleri İçin Düşük Gürültülü Kuvvetlendirici Tasarımı ve Gerçeklenmesi’ projesinin oldu.

6 farklı kategoride 10 derece

Elektrik, Kontrol, Otomasyon kategorisinde ise 15 bitirme projesi arasından İTÜ Elektrik Mühendisliği ile Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümlerimizin 5 projesi derece aldı.

Elektrik Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Derya Ahmet Kocabaş’ın danışmanlığını yaptığı Barış Yıldız’ın ‘Yüksek Hızlı Bir Sürüş Sisteminde Evirici Ve Makine Kayıplarının Modellenmesi Ve En Az Kayıplı Bir Sürüş Sitemi Tasarımı’ ile birincilik ödülünün sahibi oldu. Elektrik, Kontrol ve Otomasyon kategorisinde ise yine danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Derya Ahmet Kocabaş’ın yaptığı öğrencilerimizden Çetin Oral ile Abdülkerim Ahmet Kaplan ikincilik ödüllerini paylaşırken Cem Demiroğlu üçüncülük ödülünün sahiplerinden biri oldu. Diğer bir üçüncülük ödülünü ise Yrd. Doç. Dr. Tufan Kumbasar’ın danışmanlığını yaptığı Aslıhan Ardıç’ın ‘Küresel Robotlarla Gerçek Zamanllı Kaçma Kovalama Oyunu’ projesi aldı.

İTÜ Ailesi olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.