100/2000 YÖK Doktora Burs Başvuruları Başladı
Ağu 07, 2017

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 100 tematik alanda 2 bin YÖK Doktora Bursu için başvuruların 8 Eylül 2017 Cuma gününe kadar devam ettiğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), belirlenen öncelikli alanlarda Türkiye'nin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurt içindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2 bin öğrenciye doktora bursu vereceğini duyurdu.

Tez yapılacak alanlar belirlendi

"100/2000 YÖK Doktora Bursu” projesi kapsamında Üniversitemize de Doktora Bursu verilecek. Üniversitemizin Bilişim Enstitüsü’nde Bilgi Güvenliği, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Mimarlık, Veri Madenciliği ve Veri Depolama, Enerji Depolama ve Enerji Malzemeleri, Hava ve Uzay Araçları, İnsan Beyni ve Nörobilim, Sürdürebilir ve Akılı Kentler, Yenilenebilir Enerji Kaynakları/Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç), İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Mikro ve Nanoteknoloji, Biyomedikal Ekipmanlar (Tıbbi Cihazlar), Savunma Sistemleri Entegrasyonu, Gıda – Metabolizma Etkileşimi, Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlemli Nanokompozit Malzemeler ile Restorasyon alanlarında tez başvuruları kabul edilecek. Farklı enstitülerde kayıtlı öğrenciler, diğer enstitülerde belirtilen çalışma alanlarında tez yapmak üzere başvuru yapabilecek.

Başvuru koşulları

Ders alma aşamasında veya doktora yeterlik aşamasını geçmiş ve tez önerisini verme aşamasında olup, belirtilen alanlarda akademik çalışmalarını sürdüren veya bu konuda tez yapacakları enstitümüze kayıtlı T.C. vatandaşı doktora öğrencilerimiz başvurabilecek. Ayrıca tematik alanlarda çalışma yapabilecek durumda olup enstitülerimize kayıtlı olmayan T.C. vatandaşı adaylar, belirtilen alanlarda tez yapmak şartı ile burstan faydalanmak üzere başvuruda bulunabilecek.

Burslara İlişkin Usul ve Esasları inceleyin

Başvuracak adayların “Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esaslar” ın 6.maddesinde belirtilen şartları sağlaması gerekiyor. Başvuru yapacak adayların herhangi bir kamu veya özel kurumda çalışmaması gerekiyor. Başvuru için, dilekçe, lisans ve yüksek lisans not dökümleri, mevcut doktora not dökümü, öğrenci belgesi, ALES sonuç belgesi, yabancı dil sınav sonuç belgesi ve nüfus cüzdanının taranarak, en geç 31.08.2017 günü saat 17.00’a kadar fbe@itu.edu.tr adresine e-posta yoluyla gönderilmesi suretiyle gerçekleştirilecek.

Başvuru dilekçesi için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yokburstablo