İTÜ ile CLO arasında “Üç Boyutlu Moda” Anlaşması
Ağu 09, 2017

Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültemiz, CLO Türkiye Distribütörü Masterkey ile “Clo 3D Virtual Fashion” eğitiminde bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültemiz ile Masterkey arasında gerçekleşen eğitim işbirliği anlaşması, Gümüşsuyu yerleşkemizde fakülte dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp ve Masterkey firma yöneticisi Bünyamin Yılmaz tarafından atılan imzalar ile hayata geçirildi.

masterkey-isbirligi

Modaya bakış faklı bir boyut kazanacak

Anlaşma kapsamında Clo3d, İTÜ Moda Tasarımı Bölümü eğitim programımıza dâhil edilecek ve üniversitemiz laboratuvarlarında Clo3d çözümleri öğrencilerimizin kullanımına açılacak. Bu sayede Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz, 3D moda ve hazır giyim alanında lider yazılımlarından biri olan Clo3d’yi bilerek iş hayatına atılma imkânına sahip olacaklar. Üniversitemizin SUNY programı olan FIT (Fashion Institute of Technology, New York) öğrencilerimiz de İTÜ’de aldıkları eğitim süresince Clo3d çözümlerinden faydalanabilecek. Clo3d eğitiminin sunduğu fırsatlar ile öğrencilerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye bir adım daha yaklaştıracak. Clo3d ile oluşturacakları 3 boyutlu portfolyolar ile iş başvurularında diğer adayların bir adım önünde olacaklar. Kendi tasarımlarını etkileyici sanal defiler ile sergileyebilecekler.

Prof. Dr. Berkalp: “Yeni teknolojileri öğrencelerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.”

Masterkey ile varılan anlaşmayla ilgili görüşlerini belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp, “ITU-FIT Moda Tasarım Program Koordinatörü Prof. Dr. Cevza Candan ve Masterkey Şirket Müdürü Bünyamin Yılmaz’ a bu eğitim işbirliğini hayata geçime konusundaki katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Gerek moda tasarımı, gerekse tekstil mühendisliği programlarımızı ve program öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirme anlamında Clo3d yönetimine de son teknolojilerini bizlerle ve öğrencilerimizle paylaşma kararları bizleri sevindirmiştir. Bu bağlamda, Clo3d'nin eğitim politikalarını sürdürmek bakımından fakültemizin doğru adres olduğunu vurgular ve gençlerin eğitimine katkı sağlayan tüm tarafları kutlarım. Fakülte olarak sektördeki gelişimi yakından takip ederek en yeni teknolojileri öğrencilerimize kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

CLO 3D Virtual Fashion hakkında

CLO 3D moda ve giyim sektöründe çok gerçekçi tasarımlar yapılmasını sağlayan 3 boyutlu sanal moda yazılımıdır. Kumaşın döküm, esneme, kırışma, sürtünme, sertlik gibi karakteristik özelliklerini %95 gerçekçiliğe yakın olarak yansıtır. Arka planda çalışan fizik motoru sayesinde tasarımların görsel ve fiziksel sonuçları, eski tip 2D CAD çizimlerinden, resim işleme, grafik illüstrasyon programlarından çok daha etkileyici ve gerçekçi olmaktadır. 3 boyutlu simülasyon sayesinde kumaş ve kalıp kaynaklı hatalar minimize edilmekte, gereksiz üretilen prototip ve imalat numune sayısı azaltılabilmektedir. Böylece, üreticiler hem kumaş maliyetlerinde hem de tasarım ekip maliyetlerinde tasarruf sağlamaktadırlar. Gereksiz, hatalı numunelerin üretilmesinde kaybedilen zamanın önüne geçilmesiyle yaratıcı projelerin geliştirilmesine daha fazla zaman ve kaynak ayrılabilmesi mümkün olmaktadır. Clo3d; Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da birçok seçkin üniversite ve akademik kurum ile eğitim çalışmaları ve ortak çalışmalarını devam ettirmektedir.