Milli Sporcumuzun Tercihi Daima İTÜ
Ağu 11, 2017

2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda 1 altın 2 gümüş madalyayla dönen milli sporcumuz Ayşe Ceren, Üniversitemizin Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nü kazandı

Milli Sporcumuz Ayşe Ceren, Üniversitemizde Peyzaj Mimarlığı okuyacak. Geçtiğimiz hafta Rusya'nın Tomsk şehrinde gerçekleştirilen 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda 1500 m. su üstünde yarışan ve tüm rakiplerini geride bırakan Ayşe Ceren Yeşilbaş şampiyonluk kürsüsünde bayrağımızı dalgalandırmıştı. Şampiyona boyunca üstün bir performans sergileyen Ayşe Ceren Yeşilbaş, 1 altın 2 gümüş madalya ile gururlandırmıştı.

ceren_yesilbas-2

“Şampiyonluk kürsüsünde İstiklal Marşımızı okumanın gururu paha biçilemez!”

Dünya Şampiyonu Ayşe Ceren Yeşilbaş, şampiyonluğun hemen ardından duygularını şu sözlerle ifade etmişti: “İnanılmaz mutluyum. Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. Çok çalıştık. Başaracağımıza inanıyorduk. Rakiplerimin çok güçlüydü, bunu bilerek yarıştım. Elimden gelen her şeyi yaptım. Şampiyonluk kürsüsünde Türk bayrağının dalgalanması ve İstiklal Marşımızı söylemenin verdiği gurur paha biçilemez. Bu başarıda emeği geçen, beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim.”

ceren_yesilbas

“Hiçbir başarı tesadüf değil!”

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren ise şunları söylemişti: “Bu yıl İTÜ GVO Ekrem Elginkan Lisesinden mezun ettiğimiz başarılı sporcumuz Ceren, bizlere büyük bir heyecan ve mutluluk yaşattı. Dünya Şampiyonumuzla gurur duyuyoruz. İTÜ GVO’dan bir dünya şampiyonu çıkması bizim için ayrı bir kıvanç kaynağı. Ceren’in dünya şampiyonluğu, hiçbir başarı tesadüf değildir sözünün en güzel kanıtlarından biri bana kalırsa. Ceren yıl boyunca bir yandan antrenmanlarına devam etti diğer yandan üniversite sınavlarına hazırlandı. Bu zor sürecin üstesinden gelmek için çok çalıştı ve bu şampiyonluğu hak etti. Başta ailesi olmak üzere İTÜ GVO Spor Kulübümüzün başarılı antrenörlerinden aynı zamanda milli takım antrenörü Alper Erkmen’i ve bu başarıda emeği olan İTÜ GVO Ailesini gönülden kutluyorum.”