İTÜ GVO’nun Yeni Akademik Yılı Törenle Başladı
Ağu 22, 2017

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları 2017–2018 akademik yılı açılış töreni, yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

itu_gvo_toren (1)

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, 2017–2018 eğitim-öğretim yılına ‘merhaba’ dedi. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Oditoryumunda gerçekleştirilen açılış törenine İTÜ Rektörü ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Başkan Vekili Sibel Kerimoğlu, Genel Müdür Ufuk Konca, Okul Müdürleri, yönetici ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yeni akademik yılın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptı.

itu_gvo_toren (2)

“Bilimin ışığında yetişen, bilgili, donanımlı bir nesil yetiştireceğiz.”

Yeni eğitim öğretim yılında tüm eğitim camiasına başarı dileklerini ileterek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Karaca şunları söyledi:

“İTÜ GVO’nun model kabul edilebilecek bir anlayışı kurgulayan ve istikrarla sürdüren bir kurum olduğunu ifade etmek isterim. Kuruluşunun üzerinden henüz 17 yıl geçmiş olmasına karşın, iyi yönetim ve doğru eğitim politikalarının birleşimi ile markalaşma sürecini tamamlamış olan İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının en büyük ayrıcalığı, İTÜ gibi köklü bir akademik çatının gücüyle ve güveniyle yol almaktır. Bu özgüvenle birbirinden farklı başarılara imza atacak, bilimin ışığında yetişen bir nesil ile ülkemizi geleceğe siz kıymetli öğretmenlerimiz hazırlayacak. Dijital çağ artık bilgiye de teknolojiye de ulaşmayı kolaylaştırdı. İhtiyacımız olan şey, bilgiyi nasıl kullanacağına vakıf ve o bilgiyi analiz ederek faydaya dönüştürebilecek donanıma sahip bireyleri yetiştirebilmek. İşte bu noktada siz değerli öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Çünkü onların önündeki en önemli rol modeller sizlersiniz. Yeni eğitim öğretim yılında hepinize başarılar dilerim.”

itu_gvo_toren (3)

Dünya Şampiyonu Ayşe Ceren Yeşilbaş’a Rektörümüzden teşekkür plaketi

Açılış konuşmasının ardından İTÜ Rektörü, İTÜ GVO Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Dünya Şampiyonluğu ile gururlandıran İTÜ GVO Spor Kulübü sporcumuz, Ekrem Elginkan Lisesi 2017 Mezunumuz Ayşe Ceren Yeşilbaş’a teşekkür plaketi takdim etti. Açılış konuşmasının ardından İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının kurum kültürünü ve işleyişini anlatan kısa bir tanıtım sunumu yapıldı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin katıldığı etkinlik ve elde edilen başarıların gösterildiği video gösterimi ile tören sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi