Kharkiv Politeknik Enstitüsü’den İTÜ’ye ziyaret
Ağu 22, 2017

Ukrayna’nın teknik alandaki en eski üniversitesi olarak bilinen Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü’den 4 kişilik heyet, Üniversitemizi ziyaret etti.

ukrayna_heyet_ziyaret (2)

Ukrayna’nın Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü (NTU ‘KhPI’) Rektörü Prof. Yevgen Ivanovych Sokol, Rektör Yardımcıları Prof. Eldar Ismailovich Velıev, Prof. Andriy Petrovych Marchenko, Prof. Gennadiy Khripunov, Basın Danışmanı Rozova Elena’dan oluşan heyet, Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Prof. Dr. Tayfun Kındap, Prof. Dr. Alper Ünal, Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Gülname Turan hazır bulundu. Rektörümüzü makamında ziyaret eden Heyete İTÜ hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ, 250. kuruluş yılına doğru ilerleyen Türkiye’nin ilk teknik üniversitesidir. İTÜ, İstanbul’un kalbinde 5 Kampüsü, 13 Fakülte, 6 Enstitü, 99 lisans programı, 158 yüksek lisans programı, 13 Araştırma Merkezi, Konservatuar ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunan ve uluslararası düzeydeki çalışmalarıyla girişimcilik ekosisteminin öncülerindir. İTÜ kurulduğu günden bugüne eğitimde bütünsel yaklaşımıyla, bilimle sanatı, akılla kalbi birleştirip, yaratıcı, yenilikçi, farkındalığı yüksek, katılımcı, dünyadaki son gelişmeleri takip eden, ülkesine ve insanlığa hizmet edecek mezunlar yetiştiriyor. Girişimcilik ruhuyla diplomalarını alan mezunlarımız rahatlıkla kendi şirketlerini kurabiliyor” dedi. Bütün bölümlerin akredite olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Karaca, uluslararası anlaşmalarla öğrencilere tüm olanakları sunduklarını da sözlerine ekledi.

ukrayna_heyet_ziyaret (1)

İş birliğinin önemi

Kharkiv Politeknik Enstitüsü Rektörü Prof. Yevgen Ivanovych Sokol, bu ziyaretle birlikte İTÜ’nün öğrencilere sundukları imkanları daha yakından görme imkanı elde ettiklerini belirtti. Prof. Sokol, özellikle inovasyonun öğrencilere dersler aracılığıyla verilmesinin ise başlı başına bir yenilik olduğunu aktardı. Prof. Sokol, iki üniversite arasındaki iş birliği protokolüyle çok önemli çalışmalara imza atacaklarını anlattı.

2 gün süren ziyarette, heyete Üniversitemiz tanıtıldı. Ziyaret kapsamında, İTÜ Magnet, Teknokent, Enerji Enstitüsü, Hangar, Elektrik Elektronik Fakültesi, Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Uygulama ve Araştırma Merkezi gezildi. İki üniversite arasında imzalanan protokol kapsamında neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

İTÜ - Ukrayna NTU Arasında İş Birliği Protokol imzalanmıştı

İlklerin üniversitesi İTÜ, Ukrayna’nın Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Politeknik Enstitüsü (NTU ‘KhPI’) ile eğitim, araştırma, geliştirme alanlarında iş birliği protokolü imzalanmıştı. 10-11 Temmuz 2017 tarihleri arasında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akduman, Ulusal Teknik Üniversitesi Kharkiv Enstitüsü’nü (NTU “KhPI”) ziyaret etmiş ve eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalanmıştı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi