Roket Teknolojileri Kulübümüz İskoçya’dan Dereceyle Döndü
Eyl 07, 2017

İTÜ Roket Teknolojileri Kulübümüz (ROTEK), 21-28 Ağustos tarihlerinde İskoçya’da, bu yıl 32.si düzenlenen Uluslararası Roket Haftası’na ( International Rocket Week 2017) katıldı.

Birleşik Krallık'ta, United Kingdom Rocket Association ve Scottish Aeronautics&Rocketry Association (SARA) tarafından düzenlenen, önemli roket organizasyonlarından biri olan yarışmada ülkemizi temsil eden ekibimiz “Sancak” isimli roketleri ile birincilik elde etti.

rotek_1

Faydalı yük kategorisinde birincilik İTÜ’nün

Bireysel ve üniversite katılımlarının olduğu etkinlik bu yıl 10 farklı kategoride yarışmaya sahne oldu. Katılımcı ekiplerden beklenen ise yeni teknolojilere sahip roketler geliştirmek, stabil uçuş şartlarını sağlayarak kategoriye uygun bir uçuş yapmaktı. Faydalı yük taşıma kategorisinde 100'den fazla roketin ateşlendiği yarışmada ekibimizin  “Sancak” isimli roketi İngiltere ve Rusya’dan katılan üniversiteleri geride bırakarak birinci oldu.

Uçak ve Uzay mühendisliği bölümü lisans ve yüksek lisans, Metalürji ve Malzeme mühendisliği bölümü lisans öğrencilerimizin yer aldığı 6 kişilik ekibimiz SARA tarafından başarı sertifikası ile ödüllendirildi.

rotek_2

İTÜ Ailesi olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ROTEK hakkında

İTÜ Kulüpler Birliği bünyesinde 2017 Yılı Ocak ayında kurulan kulüp, kurulduğundan itibaren standartlara uygun kompozit roket gövdeleri ve uçuş sistemi için aviyonik sistemler üzerine çalışıyor. Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde Prof. Dr. Zahit Mecitoğlu danışmanlığında roketçilik üzerine projeler gerçekleştiriyor. Kuruluşundan itibaren “IRW 2017” için hazırlanan kulüp ilk kez katıldığı bu organizasyonda ülkemizi başarıyla temsil etti. Deneysel roketçilik için gerekli veri akışına imkân sağlayan haberleşme cihazları kullanan ROTEK tasarladığı roketlerinin uçuşları sırasında tüm uçuş verilerini canlı olarak yer istasyonuna aktarabiliyor. Yapısal ve elektronik olarak tamamen kendi üretimleri olarak roketleri istenilen irtifaya ulaştırabiliyor.