İTÜ 2017-2018 Akademik Yılı Törenle Başladı
Eyl 11, 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi 2017–2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

akademik-yil-acilis-17 (2)

Bu yıl 244. Yılı’nı kutlayan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, 8 Eylül 2017 Cuma günü Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene; İnşaat Mühendisliği Bölümü 1971 yılı mezunumuz Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Prof. Dr. İbrahim Özkol, Prof. Dr. Tayfun Kındap, Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Prof. Dr. Alper Ünal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Tören İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sanatçılarının seslendirdiği hicaz şarkılarıyla başladı. Açılışta, 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülünü alan öğretim üyemiz Doç. Dr. Tuğba Ölmez Hancı’ya ve "Dünyada Bilime Yön Veren 100 Türk" arasında yer alan öğretim üyelerimize plaketleri takdim edildi.

akademik-yil-acilis-17 (3)

Üniversitemize her türlü desteği vereceğiz

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Üniversitemizin tarihsel gelişim süreci hakkında bilgi verdi. Rektörümüz Karaca “İTÜ, Türkiye'nin en kadim kurumlarından biridir. Kurulduğu günden beri kendini sürekli geliştiren ve yenilen üniversitedir. Yenilikler yaratan ve değişimin öncüsü olan bir üniversitedir. İlk'lerin ve 'en'lerin okulu burasıdır. Birikimimizi yarınlara taşıyoruz” dedi.

akademik-yil-acilis-17 (1)

Onur konuğumuz Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eğitimin önemine vurguladığı konuşmasında şunları aktardı: “Mezunu ve mensubu olduğum yuvada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. İTÜ öncü bir üniversitedir. Başbakan ve 6 Bakan şu an İTÜ’lü olması büyük bir şans. Geleceğin liderlerini yetiştirecek olan Üniversitemize her türlü desteği vermeye hazırız.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi