Kimya Mühendisliği Mezunumuzdan Enerji Alanında Başarı
Eyl 14, 2017

Kimya Mühendisliği Mezunumuz Dr. Bihter Padak, Kimya Mühendisliği mesleğine önemli katkılarından dolayı American Institute of Chemical Engineers (AIChE) tarafından seçilen 35 yaş altı 35 Kimya Mühendisi arasına girerek Enerji kategorisinde ödüle layık görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Carolina Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışan Padak, kimya mühendisi olarak enerji alanında yaptığı önemli çalışmalar ile öne çıktı. Mezunumuz Dr. Bihter Padak, kimya mühendisliği mesleğinin mükemmelleştirilmesi ve gelecek nesillerin kariyer planlarına yeni ufuklar açmasından dolayı farklı kategorilerde belirlenen en iyi 35 Kimya mühendisi arasında yer aldı.

Kimya mühendisliği alanında önemli kuruluşlardan olan AIChE ve Genç Profesyoneller Komitesi her yıl 35 yaş altı üyeleri arasından biyomühendislik, kimya, eğitim, enerji, inovasyon, liderlik ve güvenlik kategorilerinde “35 Under 35” adıyla 35 en iyi mühendisini seçiyor.

bihter_padak

Dr. Bihter Padak

2005 yılında İTÜ Kimya Mühendisliği’nden mezun oldu. Worcester Polytechnic Üniversitesi’nde yüksek lisansının ardından 2011 yılında Stanford Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Araştırmaları arasında fosil yakıtlar üzerinden üretilen elektriğin çevreye olan etkisi, karbondioksit, nitrojen, sülfür ve eser metallerin emisyonunu içine alan yanma kinetiği çalışmaları yer alıyor.

İTÜ Ailesi olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden mezunumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.