İTÜ’lülerden Dijital Dönüşümü Yönetmenin İpuçları
Eyl 22, 2017

Bilim dünyasının önemli yayınevlerinden Springer, Üniversitemizden 26 öğretim üyesinin katkılarıyla hazırlanan ” Industry 4.0: Managing The Digital Transformation”( Endüstri 4.0: Dijital Dönüşümü Yönetmek) isimli kitabı online olarak yayına sundu.

Üniversitemiz bilim insanları uluslararası arenada yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
26 akademisyenimizin katkılarıyla hazırlanan Endüstri 4.0: Dijital Dönüşümü Yönetmek isimli kitap okuyucularıyla buluştu. Bilim dünyasının önemli yayınevlerinden Springer tarafından online yayınlanan eser, kendi alanında başucu eser olma özelliği taşıyor.

dijital_donusum

Online Satışta

286 sayfadan oluşan kitaptan bu alanda çalışma yapan şirket yöneticileri, uzmanlar ve öğrenciler de faydalanabilecek. Kitap ayrıca tasarım ilkelerine göre kavramsal bir çerçeve önermesiyle de dikkat çekiyor. Endüstri 4.0 stratejilerinin belirlenmesi, kilit teknolojilerin seçilmesi, projelerin tanımlanması, risk altında portföy optimizasyonu ve planlama ufku içerisinde çizelgelenmesi konularında yöneticilere yol göstermesiyle teknolojik bir yol haritası da sunuyor. Kitapta hizmet tabanlı yeni iş modellerinin nasıl oluşturulacağı konusunda yol gösterilirken, dijital dönüşümün, mühendislik eğitimi ve yetenek yönetimi üzerine yansımalarına yönelik tartışmalarda yer alıyor. Ayrıca kitap içeriğinde Endüstri 4.0'ın temel yapı taşlarını oluşturan adaptif robotik, yapay zeka, büyük veri, artırılmış gerçeklik, eklemeli üretim, nesnelerin interneti, bulut bilişim, siber güvenlik vb. teknolojilere yer verilmiş olup, bu teknolojilerin teknik ve ekonomik perspektifte sağladığı faydalar gerçek uygulamalardan örnekler verilerek irdeleniyor.

Endüstride dijital dönüşüm alanında yurt dışında bir referans kaynak olacağı düşünülen kitabın yazarı akademisyenlerimiz, çalışmanın tüm dünyada bu alanda çalışacak şirket yöneticilerine ve uzmanlara kapsamlı bir kılavuz sağlayacak şekilde hazırlandığını belirtti.

E-kitap formatında ilgilenenlerin beğenisine sunulan kitaba buradan ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz.