Üniversitemiz SMAR 2017 Uluslararası Konferansı’nı Başarıyla Gerçekleştirdi
Eyl 22, 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi ve “Swiss Federal Laboratories for Materials Science and Technology (EMPA) (İsviçre Federal Malzeme Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarları)” işbirliğinde İsviçre’nin Zürih kentinde 13–15 Eylül tarihlerinde düzenlenen “Smart Monitoring, Assessment and Rehabilitation of Civil Structures- (SMAR) 2017 (İnşaat Mühendisliği Yapılarının İzlenmesi, Değerlendirilmesi ve Rehabilitasyonu)” başlıklı konferans 45 ülkeden araştırmacının katılımı ile gerçekleştirildi.

SMAR-2017 (1)

İnşaat Fakültesi öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Alper İlki ve EMPA’dan Prof. Dr. Masoud Motavalli’nin eş başkanlığını yaptığı konferansta, inşaat sektöründeki teknolojik gelişmeler, kullanılan yapı malzemeleri, modellemeler ve sektördeki birçok gelişme konunun uzmanları tarafından ele alındı.

45 ülkeden araştırmacı toplam 240 bildiri sundu

İlki 2011 yılında Dubai’de, ikincisi 2013 yılında İstanbul’da ve üçüncüsü 2015 yılında Antalya’da düzenlenen konferansa bilim insanları bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen konferansta, 45 farklı ülkeden araştırmacı toplam 240 bildiri sundu.

SMAR-2017 (2)

SMAR 2017 Uluslararası Konferansı, bilim insanlarına, mühendislere ve serbest girişimcilere deney ve yapı izleme teknolojilerini, yapı modellemesi, yapı değerlendirme, iyileştirme, güçlendirme metotlarını ve yapıların güçlendirilmesinde kullanılan ileri teknoloji malzemeler ile yapılan pratik uygulamaları ve son gelişmeleri sunabilecekleri ve tartışabilecekleri uluslararası bir platform sağlamış oldu.

Konferansın beşincisinin 27–29 Ağustos 2019 tarihlerinde Berlin-Postdam (Almanya)’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.