Prof. Dr. Kuan Fang Ren’den Üniversitemize Ziyaret
Eyl 25, 2017

Fransa’nın Rouen Üniversitesi’nde çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Kuan Fang Ren Çin üniversiteleri ile üniversitemiz arasında kurulacak iş birliği için Üniversitemizi ziyaret etti.

Fizik alanında çalışmalarını yürüten Prof.Dr. Fang Ren, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Neşe Özdemir tarafından karşılandı. Ziyaretinin ilk ayağında Fen Edebiyat Fakültesi araştırma olanakları ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildikten sonra Fizik Mühendisliği Laboratuvarları gezildi.

Prof-Dr-Kuan-Fang-Ren (1)

Prof. Dr. Fang Ren’e, ziyaretleri esnasında Rouen Üniversitesi’nde iki dönem rektörlük yapan öğretim üyemiz Prof. Dr. Cafer Özkul eşlik etti. Program kapsamında Prof. Dr. Fang Ren, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı ziyaret etti. Eğitim ve stratejik planlamadan sorumlu rektör yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın da toplantıda hazır bulundu.

Prof. Dr. Fang Ren İTÜ’nün araştırma altyapısını yakından inceledi

Prof-Dr-Kuan-Fang-Ren (2)

Prof. Dr. Fang Ren, akademik kampüs turu sırasında İTÜ Arı Teknokent bünyesindeki İTÜ Magnet ve İTÜ Çekirdek hakkında ayrıntılı bilgi alarak üniversitemizin akademi-sanayi iş birliği anlayışı ve girişimcilik ekosistemi konularında bilgilendirildi. Ar-Ge ve inovasyon alanlarında da güçlü bir stratejik iş birliği yapılabilmesi için Çin ve Türkiye’nin teknopark modelleri üzerine konuşuldu.

Programın ikinci gününde laboratuvar ve kampüsteki sosyal yaşam olanaklarının yer aldığı tur yapıldı. Ayazağa kampüsümüzdeki Kimya Metalürji Fakültesi, İnşaat Fakültesi, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Elektrik Elektronik Fakültesi araştırma laboratuvarları ziyaretleri ardından
Gümüşsuyu Kampüsümüze geçildi. Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ile Makine Fakültesi Laboratuvarları’nda yapılan araştırmalar gösterildi.

Prof-Dr-Kuan-Fang-Ren (3)

Prof. Dr. Kuan Fang Ren Hakkında

Prof. Dr. Kuan Fang Ren, “Complexe de Recherche Interprofessionnel en Aérothermochimie (CORIA)” Araştırma Enstitüsü üyeliği, Pekin Teknoloji Enstitüsü 111 Proje Uzmanlığı, “Association des Scientifiques et Ingénieurs Chinois En France (ASICEF)” başkan yardımcılığı ve master yaptığı Xidian Üniversitesi Fransa Mezunlar Derneği (XDUAAF) Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi