Üniversitemiz “Araştırma Üniversitesi” Seçildi
Eyl 26, 2017

Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan İTÜ, Yükseköğretim Kurulu tarafından “Araştırma Üniversitesi” ünvanına değer görüldü.

Bugüne kadar yaptığı bilimsel araştırmalarla hem bilim dünyasına hem de sanayi dünyasına yön veren çalışmalara imza atan Üniversitemizin başarısı taçlandırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İTÜ’nün araştırma üniversitesi olarak belirlendiğinin müjdesini Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Türkiye'yi uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek araştırma üniversitelerinin tespit edildiğini söyledi. Bu üniversitelerin özel olarak destekleneceğini söyleyerek böylelikle uluslararası alanda çok daha güçlü ve farklı bir konuma gelineceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından “Araştırma Üniversitesi” olduğumuzu gösteren belgeyi, Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya takdim etti.

itu-arastima-universitesi

Rektörümüz Prof. Dr. Karaca: “Dünyanın güçlü üniversitelerinden biriyiz”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün misyonuyla ilgili şunları dile getirdi:
“Araştırma üniversitesi olmamız, 250. yılına hazırlanan Üniversitemiz için stratejik açıdan büyük önem taşıyor. Öğrencileriyle ve akademisyenleriyle ve tüm çalışanlarıyla dünyanın güçlü üniversitelerinden biriyiz. Biz bir dünya markasıyız. Akademik dünyaya yön verirken, üniversite sanayi iş birliğiyle bilimsel çalışmaları ürüne dönüştürerek ve topluma faydalı çıktılar sunarak yolumuza devam edeceğiz. Henüz lisans sıralarındayken Teknoketimiz, TTO, İTÜNOVA aracılığıyla araştırmalarla tanışan öğrencilerimizle, mezunlarımızla, akademisyenlerimizle ulusal ve uluslararası dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya bilgi üretimi ve teknolojiye yön vermeye devam edeceğiz.”

10 araştırma üniversitesi seçildi

İTÜ dışında Araştırma Üniversitesi seçilen 9 üniversite ise şunlardır: Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi.