Yrd. Doç. Dr. M. Reza Nofar’ın Kitabı Yayında
Eki 03, 2017

Akademisyenlerimizin kaleminden bir kitap daha okuyucuyla buluştu. Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. M. Reza Nofar’ın kaleme aldığı “Polylactide Foams: Fundamentals, Manufacturing, and Applications” isimli eser, köpük sistemlerin farklı üretim teknolojisi konusunda rehber niteliği taşıyor

Üniversitemiz Kimya-Metalurji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Reza Nofar’ın hazırladığı “Polylactide Foams: Fundamentals, Manufacturing, and Applications” başlıklı kitap raflardaki yerini aldı. Elsevier yayinevi tarafından bilim dünyasına sunulan kitap, poli(laktid), poli(laktik asit) ve plastik köpük sistemler hakkında temel bilgileri içeriyor. Yrd. Doç. Dr. M. Reza Nofar, Poli(laktid) köpük sistemlerin inşaat, ambalaj, izolasyon teknolojileri ve doku mühendisliği gibi alanlarda yüksek kullanıldığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. M. Reza Nofar ayrıca kitabın özellikle polimer ve malzeme bilimi ile uğraşan araştırmacılar ve kurumlar için poli(laktid) köpük sistemlerin farklı üretim ve proses teknolojileri adına rehber niteliği taşıdığını anlattı. Yrd. Doç. Dr. M. Reza Nofar, çevre dostu malzeme uygulamaları (inşaat, ambalaj, yastıklama, ısı ve ses yalıtımı, vb.) ve biyomedikal amaçlar (biyosensörler, iskele, doku mühendisliği, vb.) için ileri biyopolimer sistemlerin geliştirmesiyle çalışmalarıyla tanınıyor. Kitap ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.