İTÜ Radyosu 72. Yılında 5. Kez Uluslararası Yayında Ülkemizi Temsil Edecek
Eki 04, 2017

Türkiye'nin ilk üniversite radyosu olan ve 3 kanaldan yayın yaparak geniş bir dinleyici kitlesi ile buluşan İTÜ Radyosu, uluslararası yayıncılık arenasında bu yıl 5. kez ülkemizi temsil edecek.

itu-radyo-2017 (1)

İTÜ Radyosu, 6 Ekim 2017 Cuma günü gerçekleştirilecek "World College Radio Day" küresel canlı yayın maratonu etkinliğine Türkiye adına katılacak tek üniversite radyosu olacak. 24 saat sürecek küresel canlı yayında, İTÜ Radyosu'nun programı Türkiye saati ile sabah 08.00-09.00 arasında yayınlanacak. Uluslararası yayını, Türkiye'nin en gelişmiş üniversite mobil uygulaması İTÜ Mobil üzerinden 7/24 kesintisiz dinleyebileceksiniz.

itu-radyo-2017 (3)

43 ülke 700 radyodan yayınımız duyurulacak

“Dünya Üniversite Radyoları” canlı yayın maratonunda 22 ülkenin üniversite radyosunun programlarına yer verilecek. Bu maraton 43 ülkeden 700 partner öğrenci radyosu tarafından yayınlanacak.

Yayın maratonu İsveç'ten başlayarak Yeni Zelanda, Avustralya, Hong Kong, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Türkiye, Yunanistan, Finlandiya, Almanya, İtalya, Danimarka, Fransa, Norveç, İngiltere, Portekiz, İrlanda, Kanada, ABD, Kolombiya, Kosta Rika'dan öğrenci radyolarının programlarına yer verilecek ve ardından yayın maratonu tekrar İsveç'e dönerek son bulacak.

itu-radyo-2017 (2)

2012 yılında düzenlenmeye başlayan küresel radyo yayınına, İTÜ Radyosu ilk kez 2013'te katılmıştı.

Bir saatlik yayınımızda Türk besteci ve toplulukların eserlerine yer verilerek, Türkçe ve İngilizce anonslarla sunulacak.

Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca “İTÜ Radyosunun üstlendiği misyon önemli”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Radyosunun Üniversitemiz için önemli bir değer olduğunu ifade ederek: “ İTÜ Radyosu, Ülkemizi ve Üniversitemizi uluslararası arenada beşince kez temsil edecek. Radyomuz, İTÜ’nün dünya üniversitesi olmasında önemli bir misyon üstleniyor. Başarılı bir yayın geçirmelerini temenni eder, emeğe olan herkese teşekkür ederim.” dedi.”

itu-radyo-2017 (4)

İTÜ Radyosunu dinlemek için tıklayınız

Küresel canlı yayının akışına erişmek için tıklayınız.

Küresel canlı yayını dinlemek için tıklayınız

İTÜ Radyosu, Twitter hesabı için tıklayınız.

İTÜ Radyosu Facebook hesabı için tıklayınız.

İTÜ Radyosu Instagram hesabı için tıklayınız.