“Eşik: Muratpaşa İskelesi” Projesi Kopenhag’dan Ödülle Döndü
Eki 06, 2017

Üniversitemiz öğrencilerinin çelik yapı kullanarak hazırladıkları “Eşik: Muratpaşa İskelesi” başlıklı projeleri, Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Yarışması’nda dereceye girdi.

european-steel-design (4)

Çeliğin mimari ve yapım alanında kullanımını teşvik etmek amacıyla Kopenhag’da düzenlenen Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Yarışması’ndan üniversitemiz öğrencileri başarıyla döndü. Yarışmada Üniversitemizi, Mimarlık Fakültesi’nden İdris Demirli, Bilal Torğul, Ümit Nurullah Yürük ve İnşaat Fakültesi’den Abdüsselam Şahin temsil etti. Yarışmada çelik yapılar konusunu içeren projeler değerlendirildi. Öğrenciler kategorisinde “Eşik: Muratpaşa İskelesi” başlıklı projemiz ödül getirdi.

european-steel-design (2)

Ödül üstüne ödül kazanan proje

Muratpaşa İskelesi Projesi, Ulusal Çelik Yapı ve SteelPRO yarışmasında dereceye girmişti. Ulusal Çelik Yapı Yarışması’nda ödül kazanmaları öğrencilerimizin Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Yarışması’na da aday gösterilmelerini sağlamıştı.

european-steel-design (3)

İnsanları denizle buluşturan proje

Proje, Antalya’nın Muratpaşa ilçesine ait falezleri konu aldı. Çalışma, kıyı sürekliliğini korumayı, korunmaya değer ‘endemik’ falez dokusunu maskelememeyi ve bölge insanının falezleri kullanma biçiminde dinamik dönüşümler oluşturmayı amaçlıyor. Aynı zamanda proje, Düden Çayı’nın denizle buluştuğu gibi insanları da denizle buluşturmayı hedefliyor.

european-steel-design (1)

İTÜ Ailesi olarak Üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.