Mimari Tasarım Projesi’ne ERASMUS+ Desteği
Eki 06, 2017

Mimarlık Fakültemiz İç Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerimizden oluşan ekip “Practicing Universal Design Principles In Design Education Through a CAD-Based Game” projesi ile Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+ Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Üniversitemizin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek projede, 4 ülkeden 6 üniversite (İstanbul Teknik Üniversitesi, Lahti University of Applied Sciences, Hochshule Ostwestfalen LIPPE, Hochschule Fur Tecknik Stuttgart, Universita Degli Studi di Firenze, Politecnico di Milano) ile 2 sivil toplum kuruluşu da (SERÇEV ve Ergoterapi Derneği) paydaş olarak yer alacak.

İTÜ’nün sunduğu proje, Avrupa Birliği Bakanlığının 2017 Yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA203) kategorisinde Türkiye’den kabul alan 13 proje arasında yer aldı.

PUDCAD-2017

Mimari tasarım artık ortaöğretimden itibaren engel tanımayacak

Projede farklı ülke üniversitelerindeki mimarlık ve tasarım fakülteleri öğrencilerinin, evrensel tasarım konusundaki bilgi düzeylerinin ölçülmesi ve farkındalıkların artırılması amaçlanıyor. Mimarlık ve tasarım öğrencilerinin teorik olarak edindikleri evrensel tasarım prensiplerini CAD ortamında deneyimlemelerini sağlayacak bir yazılım geliştirilecek. Bu yazılım, geleceğin tasarımcılarına artırılmış gerçeklik ile içselleştirebilecekleri bir deneyim ortamı sunacak. Projenin alan çalışmaları ortak ülkelerde yer alan, engelli ve engelsiz öğrencilerin birlikte kullandıkları ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilecek. Bu yolla mimarlık ve tasarım öğrencilerinin herkes için yaşanabilir mekanlar tasarlamalarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Kabul alan diğer projeler buradan erişebilirsiniz.