Meraklı Zihinler Bilim Şenliği’nde Buluştu
Eki 09, 2017

Merak eden, dünyayı anlamaya çalışan ve bilime ilgi duyan çocuklar, İTÜ Bilim-Toplum Uygulama-Araştırma Merkezimiz, Makine Fakültemiz ve Beyoğlu Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “3. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği”nde buluştu.

DSC_0476

TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı 4007 kapsamında çocuklara araştırma ruhu aşılamak ve bilimi deneyimsel ve eğlenceli bir şekilde sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Taksim Meydanı’ndaki festival alanında 3 gün boyunca devam etti.

Özellikle 7-14 yaş grubu çocukların bilimle daha yakından tanışmalarını hedefleyen organizasyonda; bilimsel etkinlikler, tematik atölye ve laboratuvar çalışmaları, çocuklarımızın bilime duydukları ilgiyi geliştirecek zekâ oyunları, amatör ve profesyonel olarak bilimle ilgilenenlerin buluşları ile öğrenci proje stantları yer aldı. İngiliz Bilim İletişimcisi David Price’in bilim gösterileri ile renk kattığı açılışta Eğlen Bilim’in gösterileri de yoğun ilgi gördü.

DSC_0326

Bilimsel proje sunumları, sahne gösterileri ve atölye çalışmaları

Bu sene 3.sü gerçekleştirilen şenliğin açılış törenine İTÜ Bilim Toplum UY-GAR Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aytekin Çökelez, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Yürütücüsü Saliha Gündüz, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

DSC_0482

İstanbul genelinde 23 farklı okulun ve Beyoğlu ilçesinden bütün okulların katıldığı Bilim Şenliğinde sahne şovları, gösteriler ve atölye çalışmalarıyla 20 kurumdan 35 farklı Atölye Çadırı şenlik alanında alanda yerini aldı.

DSC_0394

İstanbul’un büyük çaplı bilim şenliğinde; teatral ve görsel açıdan zengin toplumun her kesimine hitap eden bilim gösterileri, öğrencilerin yaparak yaşayarak bilimi öğrenme şansı yakalayacağı tematik atölye çalışmaları, zeka oyunları standları, etkinliğin konsepti dahilinde üretilen projeler sergilendi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi