Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 12 İTÜ’lüye Ödül
Eki 12, 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşu olan İller Bankası tarafından düzenlenen Mahalle Tasarım Fikir Yarışması’nda dereceye giren 3 projede, 12 İTÜ’lü eşdeğer birincilik ödülünün sahibi oldu.

tasarim-yarismasi-sehircilik (3)

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşu olan İller Bankası tarafından düzenlenen Mahalle Tasarım Fikir Yarışması’nda ödül kazanan projeler belli oldu. Yarışma, kentsel ihtiyaçları doğrultusunda, güncel mimarlık, mühendislik, şehircilik, kentsel tasarım, peyzaj ve sanat anlayışına uygun çağdaş çözümlerin araştırılması ve mahalle kavramının geliştirilmesi amacıyla düzenlendi. Yarışmanın birinci aşamasına 111 proje katılırken, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ikinci aşamaya 8 proje davet edildi. Toplantıda jüri üyelerinin uzun oturumlar boyunca yaptığı değerlendirmeler sonucunda, 12 İTÜ’lün yer aldığı 3 proje eş değer ödüle, 5 proje ise mansiyona layık görüldü.

tasarim-yarismasi-sehircilik (1)

Mahalleler yaşayacak

Mimarlık Fakültemiz öğretim üyeleri Öğr. Gör. Dr. Serdar Kaya, Doç. Dr. Meltem Erdem Kaya, Y. Doç. Dr. Başak Demireş Özkul, öğrenci ve mezunlarımız Elif Serdar, Ezgi Güler, Gökçe Şahin, Ömür Sözer Şenol, Mine Çiçek'in yer aldığı Toplumun Ortak Hafızasıyla Uyumlu Mahalle [T.O.H.U.M] başlıklı proje eşdeğer birincilik ödülüne değer görüldü. Ekipte aynı zamanda Murat Demircan, Cansu Sarıkeçe, Elif Tuba Alhan Şimşek, Damla İşcan da yer aldı. Proje alanı olarak Bursa ilini seçen ekibimiz, bölgenin heterojen sosyal yapısını, yeşil alt yapısını, az katlı yapılaşmayı, karşılaşma mekanlarını, günlük ortak yaşam alanlarını, yeşil ulaşım alanlarını dikkate alarak projelerini hazırladı.

tasarim-yarismasi-sehircilik (2)

Eşdeğer görülen diğer projede ise Üniversitemizi, Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Gör. Dr. Deniz Aslan’ın danışmanlığında öğrenci ve mezunlarımız Cansu Güreser, İbrahim Tolga Han, Elif Sarpaşar temsil etti. Ekipte mimar Çağlar Barış, Ece Doğan, Sabriye Derya Yüce, Önder Demircan da yer aldı. Eşdeğer birincilik ödülünü paylaşan son projede de Üniversitemizden Sinan Günay ile birlikte Mimar Ozan Gürsoy’un çalışması ödüle değer görüldü.

İTÜ Ailesi olarak Üniversitemizi başarıyla temsil eden öğretim üyelerimizi, öğrencilerimizi ve mezunlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.