İTÜ’lülerin yeni buluşma adresi: İTÜ Bursa Evi
Eki 17, 2017

“İTÜ’lü olma ruhunu” yaşam boyu sürdüren İstanbul Teknik Üniversiteliler, buluşma noktalarına bir yenisini daha ekledi. Mimarisiyle kent estetiğine de katkı sunacak Bursa İTÜ Evi, görkemli törenle hizmete açıldı

bursaituevı (2)

Geçtiğimiz yıllarda temeli atılan ve kısa süre önce yapımı tamamlanan Bursa İTÜ Evi, törenle kapılarını açtı. Bursa’nın Nilüfer ilçesi Çamlıca mahallesinde bulunan Bursa İTÜ Evi’nin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tayfun Kındap ve Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, Rektör Danışmanı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Gülname Turan,  Rektör Danışmanı ve Mezunlarla İlişkiler ve İş Geliştirme Koordinatörü Hülya Dalgıç, Tanıtım Koordinatörü Y.Doç.Dr. İpek Yalçın Eniş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Zekeriya Birkan, Bursa İTÜ Mezunları Derneği Başkanı Hasan Tuğcu, diğer İTÜ Mezun Dernekleri Başkanları ve üyeleri, İTÜ yetkilileri,  Bursa iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri ve İTÜ’lüler katıldı.

bursaituevı (1)

Şehitlerimiz ve yitirdiğimiz İTÜ’ler unutulmadı

Tören, Mustafa Kemal Atatürk, silah ve çalışma arkadaşları, 15 Temmuz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve aramızdan ayrılan İTÜ’lüler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

bursaituevı (8)

Rektörümüz Prof. Dr. Karaca: “İTÜ ilklerin öncüsüdür”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, yaptığı konuşmada İTÜ’nün 244 yıllık geçmişi boyunca eğitimde, araştırmada ve girişimcilikte önder olduğunu söyledi. Prof. Dr. Karaca, “Üniversitemiz, Türkiye’nin modernleşmesinin yanı sıra ülkemizin siyasetine de damgasını vurmuştur. İlklerin öncüsüdür. İlk televizyonu ve radyoyu kurduk. İlk araçları ürettik. İlklere imza atan üniversitemiz 80’li yıllarda ilk nükleer reaktörü kurdu” diye konuştu.

bursaeviacilis

Bursa’nın ve İTÜ Bursa Evi’nin öneminden bahseden Prof. Dr. Karaca, şöyle konuştu: “Bursa, İstanbul ile yarışabilecek bir şehir. Çünkü Osmanlı’ya bir başkent olmuş, onurlu bir şehir. Çok sayıda bilim insanı yetirtirmiş kadim kentlerimizden biridir. Böyle bir yerde Bursa İTÜ Evi’ni kazandırdığı için Bursa Dernek Başkanı Hasan Tuğcu’ya teşekkür ediyorum. İki yıl önce Bursa İTÜ Evi’nin temeli atıldığı anı çok iyi hatırlıyorum. İşe başlamak çok önemli, bitirmek daha da önemlidir. Bursa İTÜ Evi’ni gezdik. Alt yapısı ve niteliğiyle gurur duyduk. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

bursaituevi (6)

Tuğcu: “Evimiz Bursa’dan İTÜ’ye köprü olacak”

İTÜ Bursa Mezunlar Derneği Başkanı Hasan Tuğcu, Bursa İTÜ Evi’nin bir köprü görevi üstleneceğini belirtti. 2023'te 250 yıllık bir geçmişe sahip olacak İTÜ'nün her zaman Türkiye'nin ve dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi. Başkan Tuğcu, " İTÜ'nün alanındaki liderliğini devam ettirebilmesi için çalışmalar yapmanın gayreti içindeyiz" dedi.

bursaituevı (7)

Bozbey: “Kentimizin İTÜ’lülere kapısı her zaman açık”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Burada, İTÜ mezunları, hem bilimsel hem de sosyal anlamda bir araya gelecek. Biz de kendimizi şanslı hissediyoruz. Kentimizin kapılarının İTÜ’lere her zaman açık olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim.”
Yoğun katılımın olduğu törende Bursa İTÜ Evi’nin kurdelesini İTÜ yetkilileri, dernek üyeleri, Bursa iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri birlikte kesti. Ardından konuklar Bursa İTÜ Evi’ni gezdi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi