İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Yeni Eğitim Merkezine Kavuştu
Eki 26, 2017

Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümümüz bünyesindeki Aydınlatma ve İç Tesisat Laboratuvarı, Pelsan Aydınlatma A.Ş. desteği ile yenilenerek hizmete girdi.

Üniversite – sanayi işbirliğinin örneklerinden olan merkezin açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serhat Şeker, Pelsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reşit Göğüş ve şirketin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

aydinlatma-tek-lab (1)

Laboratuvar son teknolojilerle donatıldı

2017 yılına kadar aydınlatma ve iç tesisat konularında hizmet veren laboratuvar, Pelsan Aydınlatma A.Ş tarafından yenilenmesi ile lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kullanımına “Pelsan Aydınlatma Teknolojileri Laboratuvarı ve Eğitim Merkezi” olarak sunuldu. Elektrik Mühendisliği Bölümü ders programında 3. sınıf zorunlu dersleri arasında yer alan “Aydınlatma Tekniği” dersini alan öğrenciler, merkezde yürütülecek çalışmalarla aydınlatma konusunda edindikleri teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme olanağını yakalıyor. Aydınlatma Teknolojileri Laboratuvarı’nın son teknolojilerle yeniden yapılandırılmasıyla, günümüzde aktif olarak kullanılan tüm ışık kaynaklarına dair kapsamlı elektriksel ve fotometrik deneylerin yapılması mümkün hale geldi. Laboratuvarın mevcut karanlık odası da tamamen yenilenerek, fotometrik ölçümler için gerekli ölçü aletleri ile donatılarak standartlara uygun bir hale getirildi.

aydinlatma-tek-lab (3)

Üniversite – sanayi işbirliğine örnek laboratuvar

Merkezi gezen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca 4. nesil üniversite olma sürecinde üniversite-sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaparak, İTÜ‘ye kazandırılan merkezin bu anlamda değerli olduğunu belirtti. Yenilenen laboratuvarın merkez haline dönüştürülerek fakülteye kazandırılmasından dolayı Pelsan’a ayrıca teşekkür etti.

Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada ”Üniversitemize yapılan bu tür yatırımları özellikle önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Merkezin tam kapasite kullanılması için gerekli tüm desteği vereceğiz. Laboratuvarın lisans öğrencilerimizin bitirme projelerinde, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin de araştırma projelerinde kullanımını sağlayacağız ”dedi.

aydinlatma-tek-lab (2)

Öğrencilerimize staj ve iş imkânı

Pelsan Aydınlatma A.Ş. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reşit Göğüş, İTÜ’ye desteklerinin bu merkezle sınırlı kalmayacağını aynı zamanda öğrencilere staj ve mezun olduklarında iş imkânı sunmayı planladıklarını söyledi. Göğüş, ”Öğrencilerden beklentimiz çok çalışsınlar, araştırsınlar, endüstriye gelirken hazırlansınlar.” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından ilk ders laboratuvarda işlendi. Davetliler laboratuvarın teknik altyapısını görme imkânı buldu. Merkez’in ülkemizde aydınlatma teknolojilerinin geliştirilmesine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi