Cumhuriyetimizin 94. Yılını Kutladık
Eki 27, 2017

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yılı 27 Ekim Cuma günü, İTÜ Rektörlük Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

29-ekim-program-2017 (1)

Törene, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alper Ünal, Genel Sekreterimiz Prof.Dr. Mustafa Sait Yazgan’ın yanı sıra, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve idari personelimiz katıldı.

29-ekim-program-2017 (5)

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Rektör Vekilimiz Prof.Dr. Ali Fuat Aydın tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

29-ekim-program-2017-5

“Cumhuriyetimizin kahraman şehitlerini minnetle anıyoruz”

Törende ilk konuşmayı, İTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Serkan Yılmaz yaptı. Yılmaz, ulu önder Atatürk’ün vecizlerinden oluşan duygu yüklü konuşmasını şöyle tamamladı: “İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri adına, bu çok anlamlı tarihin yıl dönümünde büyük Türk Milletinin bayramını kutluyor; başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahraman şehitlerimizi şükranla, minnetle anıyor, hepsine Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Sözlerimi Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ün gönüllere ve zihinlere nakşolmuş, birlik ve beraberliğimizin anahtarı olan, şu ifadeyle bitiriyorum: “Ne mutlu Türk’üm diyene”.

29-ekim-program-2017 (4)

Prof. Dr. Ali Fuat Aydın “Bir vefa tarihidir Cumhuriyet”

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, "Cumhuriyetimizin 94. doğum günü. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Cumhuriyet; hayatından seve seve vazgeçebilecek kadar fedakârca verilmiş bir Milli Mücadele’nin armağanıdır. Bir vefa tarihidir Cumhuriyet; kendinden önce hür yaşamış Anadolu’yu kendinden sonraki nesillere hür olarak bırakmanın sorumluluğuyla savaşanların bıraktığı mirastır. Cumhuriyet; bu ülkenin insanlarına, yollarını kendi iradeleri ile çizebilecekleri özgürlüğün armağan edildiği başlangıçtır. Başta kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kahramanları ve ülkemiz için dünden bugüne can veren tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum.” dedi.

29-ekim-program-2017 (2)

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi