Rehber Öğretmenler İTÜ’de Buluştu
Eki 27, 2017

Üniversitemiz, seçkin liselerin rehber öğretmenlerini kariyer ve meslek seçimiyle ilgili düzenlediğimiz seminerde buluşturdu.

rehber-ogretmenler-ziyareti (1)

Bilimle, teknolojiyle, sanatla ve sporla markalaşmış Türkiye'nin ilk teknik üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), rehber öğretmenlerle üniversite arasında bağ kurmaya devam ediyor. Her yıl rehber öğretmenleri düzenlediği seminerlerde buluşturan Üniversitemiz, 22 seçkin lisenin rehber öğretmenini meslek seçimi ve kariyer planlamayla ilgili düzenlenen seminerde ağırladı. Ayazağa Yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu gerçekleştirdi. Üniversite gezilerinin öğrencilerin tercihlerinde etkili olduğunu anlatan Prof. Dr. Sadıkoğlu, “Türkiye’nin en kıymetli liselerinden gelen rehberlik öğretmenlerini burada ağırlamaktan son derece onur duyuyoruz.

rehber-ogretmenler-ziyareti (3)

Ziyaretleri çok önemsiyoruz. Üniversitemizin kapıları her zaman açık. Merak ettiğiniz her konuyla ilgili sorularınızı hem öğretim üyelerimiz hem çalışanlarımız olarak yanıtlamaya hazırız. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile birlikte yıl içinde biz de liseleri ziyaret ediyoruz” dedi. Prof. Dr. Sadıkoğlu, Elazığ’dan Ankara’ya Bayburt’tan Gaziantep’e bugüne kadar çok sayıda okula Rektörümüzün bizzat giderek öğrencilerle mesleki söyleyişi gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

rehber-ogretmenler-ziyareti (2)

Yetkinliklerin farkındalığıyla seçim yapılmalı

Kariyer Psikolojik Danışmanı Dilek Görgüç, “21. Yüzyıl yetkinliklerine göre meslek seçimi ve kariyer planlama” başlıklı bir sunum yaptı. Görgüç, konuşmasında şunları dile getirdi:
“Meslek seçimi yaparken hayatta ne yapmak istediğimiz ve nasıl mutlu olacağımız en önemli belirleyicidir. Oysa bunun yerine meslekleri girdiğimiz üniversite sınavında aldığımız puan, mesleğin popülerliği ya da kolay iş bulabilmeye göre seçeriz. Sonunda kariyerlerinde mutsuz ve doyum almadan çalışan insanlar haline geliriz. Buradaki en kritik kişiler meslek seçiminde görev yapan rehber öğretmen kadrosudur. 21. yüzyılda yetkinliklerin özellikle iş dünyası tarafından benimsendiği ve içselleştirildiği düşünülürse, günümüzde artık bu yetkinliklerin farkındalığı ile seçim yapmak ve kariyerini planlamak yeni nesil için atacağımız en iyi adımlardan biri olacaktır” dedi. İTÜ Kulüpler Birliği öğrencileri ise seminerde “görsel, işitsel ve bedensel iletişimin önemi” konusunda katılımcılara bilgi verdi. Gün boyu süren etkinlik, kampüs turuyla sona erdi.