2017 IAESTE Temsilciler Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı
Eki 31, 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği Türkiye Milli Komitesi’nin genel kurul toplantısına ev sahipliği yaptı.

IAESTE Türkiye (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience - Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği Türkiye Milli Komitesi), üye üniversite temsilcilerinin katıldığı toplantıda IAESTE Türkiye’nin 2016 yılındaki etkinlikleri gözden geçirilerek, gelecek dönem çalışmalarıyla ilgili önemli kararlar ele alındı.

iaeste-2017-toplantı (2)

71.IAESTE Toplantısı Almanya’da

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, İTÜ Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve IAESTE Türkiye Ulusal Sekreteri Prof. Dr. Gülhayat Saygılı’nın açılış konuşmasıyla başladı.

IAESTE Türkiye Ofis Sorumlusu Uzm. Çiler Öztunca’nın sunumu ve moderatörlüğüyle devam eden toplantıda, IAESTE Türkiye’nin 2016 yılındaki etkinlikleri gözden geçirilerek, gelecek dönem çalışmalarıyla ilgili önemli kararlar tartışmaya açıldı. Komite üyesi üniversitelerin temsilcilerinin görüş birliğine vardığı bazı konularda ise ilerleme kaydetmek üzere notlar alındı. Önümüzdeki yılda yapılabilecek etkinliklerin de planlandığı toplantıda, 19-25 Ocak 2018 tarihlerinde, Almanya’da düzenlenecek olan 71. IAESTE Genel Konferansı için yapılacak çalışmalar ve burada yer alacak Türkiye temsilcileri de belirlendi.

iaeste-2017-toplantı (1)

IAESTE ve IAESTE Türkiye nedir?

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), 1948 yılında, Londra’da, 10 ülkenin girişimiyle kurulan, akademi ve endüstri çevreleri ile üniversite öğrencilerinin ortak çıkarlarını temsil eden ulusal komitelerin birleşiminden oluşan bir konfederasyondur. Firmalar, üniversiteler ve üniversite öğrencileri arasında coğrafî sınırları aşan ve güçlü bir işbirliği kurmayı hedefleyen IAESTE, nitelikli mühendislerin ve bilim insanların dünyanın farklı yerlerinde yeni deneyimler elde etmesini sağlıyor.

Yaklaşık 85 ülkede çalışmalarına devam eden ve her yıl 3000’in üzerinde stajyer öğrencinin değişimini sağlayan kuruluşun Türkiye merkezi olan IAESTE Türkiye ise üniversitemiz tarafından 1955’te oluşturulmuştur. Rektörlüğümüze bağlı ve tüzel kişiliğe sahip olarak çalışmalarını sürdüren IAESTE Türkiye, enstitü niteliğinde bir kurumdur. 60’tan fazla üye üniversitesi bulunan IAESTE Türkiye, yerel komiteleri aracılığıyla aday öğrencileri belirliyor ve yurt dışından gelecek öğrencilere ülkemizde staj yeri sağlıyor.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi