İTÜ’lüler Bartın’da Küçük Yüreklere “Umut” Oldu
Kas 01, 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gönüllülük Kulübü üyesi öğrencileri “Umut Okulu” projesi kapsamında Bartın’da bulunan Yeşilyurt İlkokulu öğrencileriyle buluştu. İTÜ öğrencileri miniklerle dopdolu 2 gün geçirdi

umut-okulu-2017 (3)

Onlar, umuda yolculuk ediyor. Parayla pulla işler yok, “Ver elini minik yüreklere umut olalım.” diyerek çıktıkları yolda yıllardır insanlar arasında gönül köprüsü kuruyorlar. Başka Bir Yol, Bir Tatlı Huzur, Hayata Bir Adım, Engeller Durdurmasın, Yaşayan Kütüphane gibi projelerinin gizli kahramanları onlar. Sosyal sorumluluk projelerinin en güzel örneklerini hayata geçiren Gönüllülük Kulübü öğrencilerimiz, İTÜ’lü olmanın farkını bir kez daha ortaya koydular.

umut-okulu-2017 (4)

Orada bir okul var uzakta…

Öğrencilerimiz, “Umut Okulu” projesiyle de imkânları kısıtlı olmasına rağmen eğitim aşkıyla yanıp tutuşan öğrencilere, topladıkları kalemleri, boyaları, defter, kitap ve giysileri kilometrelerce yol kat ederek ulaştırıyorlar. Minik kalplerin hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sunuyorlar. Adıyaman, Çorum, Malatya, Mersin, Osmaniye, Ordu yardım götürülen ilköğretim okullarından sadece birkaçı. Öğrencilerimiz, bu kez 441 kilometre yol giderek Bartın’da bulunan Yeşilyurt İlkokuluna ulaştılar.

umut-okulu-2017 (1)

21. yolculuk Bartın’a

21. umut yolculuğunu gerçekleştiren öğrencilerimiz, miniklerle dopdolu iki gün geçirdiler. Okul bahçesinde oyunlar oynadılar, kurdukları tasarım atölyelerinde resim çizdiler, tiyatro gösterisi yaptılar. Tasarım atölyelerinde miniklerin el becerisini geliştirmelerine katkıda bulundular. Çevre bilincinin oluşması için miniklerle birlikte fidan diktiler. Etkinlikler boyunca dans eden, resim çizen, deney yapan miniklerin heyecanı fotoğraflarla ölümsüzleştirildi. Etkinlikleri, veliler de izledi. Ziyaret, herkesin hayretler içinde kaldığı sihirbazlık gösterisiyle sona erdi. Bartın’da miniklerin eksiklerini gideren ve gönüllerde taht kuran öğrencilerimiz, şimdiden 22. okul için hazırlıklarına başladı.

umut-okulu-2017 (2)

Projenin tüm öğrencilerimize örnek olmasını diliyor, duyarlılıklarından dolayı Gönüllülük Kulübümüzü kutluyoruz.