Ultimate Frizbi Heyecanı İTÜ’de Yaşandı
Kas 02, 2017

İTÜ, “5. Ultimate Frizbi Turnuvası”na ev sahipliği yaptı. Mücadele dolu geçen maçların yaşandığı Turnuva sonunda Steamhuck Takımı şampiyon oldu.

itu-frizbi-2017 (3)

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü takımlarımızdan olan Frizbi Teknik’in de aralarında bulunduğu 12 takımın katıldığı turnuva 28-29 Ekim tarihlerinde İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşti.

İlk gün iki ayrı sahada grup maçlarının oynandığı turnuvada, Özyeğin Grizzlies, Griffins Ultimate ve Caddebostan Olympics takımlarıyla karşılan Frizbi Teknik üç maçı da kazanarak grubu lider tamamladı.

itu-frizbi-2017 (2)

Turnuvanın ikinci gününde oynanan final maçlarında ise kıyasıya mücadele yaşandı. Steamhuck Takımı şampiyon olurken Old School Ultimate ikinci ve Caddebostan Olympic ise turnuvayı üçüncü tamamladı.

İTÜ Takımı ise üniversiteler arasında en başarılı takım oldu.

itu-frizbi-2017 (1)

Ultimate frizbi nedir?

7 kişilik iki takımın, 175 gram ağırlığındaki bir plastik diski takım arkadaşları arasında fırlatmasıyla yapılan bir spor dalı olan ultimate frizbi, oynandığı gol bölgesi açısından Amerikan futbolu ve rugby sporlarıyla benzer özellikler taşıyor. 40’tan fazla ülkede oynanan ultimate frizbinin en popüler olduğu ülke ise Amerika Birleşik Devletleri olarak biliniyor.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi