Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca “TRANSİST 2017”ye Konuk Oldu
Kas 07, 2017

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2-4 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen ulaşım sektöründe yeni teknolojilerin ve stratejilerin aktarılabileceği önemli bir platform niteliği taşıyan TRANSİST 2017, İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı bu yıl 10. kez gerçekleştirildi.

transist'17 (2)

Sürdürülebilir bilgi alışverişinin sağlanması amacıyla sektör temsilcilerini bir araya getiren fuarda “Geleceğin Ulaşımına Yön Veren Değişim: Açık İnovasyon” başlıklı konferansın oturum başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca üstlendi. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, YOLO Yönetim Gurubu Başkanı Haydar Çolakoğlu, Itelligenge Türkiye CEO’su Dr. Abdülbahri Danış, Antasya Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Metin Ertürkler konuşmacı olarak yer aldı.

Ulaşımda 4I teması işlendi

Ulaşımda 4I Teması ile düzenlenen kongrede inovasyon, entegrasyon, bilgi sistemleri ve iş zekası başlıkları öne çıktı. Yerel yönetimler ile sektör temsilcilerini bir araya getiren kongre ve fuar kapsamında; geleceğin ulaşımına yön veren değişimler ve açık inovasyon, ulaşım modları arası entegrasyon, bilgilendirme sistemleri, ulaştırma ağlarının etkin yönetimi, entegre ulaşım planlaması ve şehir içi hareketlilik, iş zekası çözümleri gibi konu ve amaçlar ile dijital çağa uygun bir ulaşım sistemi için olası çözüm önerileri ve gelecek perspektifi sunuldu.

transist'17 (1)

“İTÜ çözüm ortağı olacak”

Geleceğin Ulaşımına Yön Veren Değişim: Açık İnovasyon başlıklı oturumun kapanışında konuşan Rektörümüz Karaca İTÜ’nün ulaştırma mühendisliği yüksek lisans programına sahip olduğunu ve İstanbul’un master ulaşım planına yönelik çok sayıda çalışma yapıldığını aktardı. Ulaştırma ve trafik belgesi sertifika programlarının açılması yönünde sektörden gelen taleplerin değerlendirildiğini aktaran Prof. Karaca, bu kapsamda İnşaat Mühendisliği Bölümü altında bir programın açılabileceğini kaydetti. Türkiye’nin elektrikli araç hamlesine yönelik girişimleri önemli bulduğunu, İTÜ’nün gerekli desteği verdiğini ve bu serüvende çözüm ortağı olacağını vurguladı. Karaca sözlerine şöyle devam etti ”Elektrikli araç için İTÜ’nün yaptığı ciddi bir çalışma vardı. Buradan müjdeyi vereyim. Üniversite olarak tematik teknoparklara yöneldik. Şu anda Türkiye’nin en çok ihracat yapan teknokentine sahibiz. İhracatımız 1 milyar doları geçti. Enerji teknokentimiz var. Konvansiyonelden, yenilenebilir enerjilere kadar çok geniş kapsamlı enerji konularında çalışıyor. Otomotiv ve Mobiliteyle ilgili Tematik teknokentimizin temelini de 1-2 aya kadar atacağız. ”

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi