Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca Global Katılım Finans Zirvesinde
Kas 19, 2017

Global Katılım Finans Zirvesi (GPAS), Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği organizatörlüğünde 16-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Paneller ve söyleşilerle zenginleşen Zirvede çok sayıda teknoloji şirketi açtıkları statlarında yeni teknolojilerini tanıttı.

gpas-2017 (2)

Zirvenin ilk gününde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, ”İnsan, Finans ve İnovasyon Yönetimi” başlıklı panelin moderatörlüğünü üstlendi. Yaptığı bilimsel çalışmalarıyla uluslararası üne kavuşmuş olan Türk bilim insanları rektörümüzün moderatörlüğünde gerçekleşen panelde teknoloji, inovasyon, proje yönetimi, patent ve girişimcilik gibi başlıklarda görüşlerini paylaştı.

Zirveye Dünyaca Ünlü Türk Bilim İnsanları Konuk Oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) California Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Özkan, Kanada Ontario Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer ve ABD Washington Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sarıkaya konuşmacılar arasında yer aldı.

gpas-2017 (3)

Panelde, finans sisteminin temelleri, eko-sistemin aktörleri, yenilikçi ürünlerin üretim ekonomisine olumlu etkileri, insani finans sisteminin topluma ve insana sağladığı faydalar ile inovasyon ve girişimcilik konuşuldu.

gpas-2017 (1)

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerindeki zirvede; “Mikrofinans”, “İnsan, Finans ve İnovasyon Yönetimi”, “Stratejik Sektör Penetrasyonu”, “Ürün ve Hizmet Standardizasyon Eksikliği”, “Afrika’da Katılım Finans Sistemi”, “İslami Fonlarda Başarı Hikâyeleri”, “İslami Finans Eğitim İhtiyacı” ve “Değişen trendler, yeni fırsatlar ışığında ürün ve hizmet çeşitliliği” gibi konular düzenlenen panellerde mercek altına alındı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi