• Açık Havada Caz Şöleni Maçka Yerleşkesindeydi
    Kas 24, 2017
    Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) konser serisi kapsamında Monk Atölye Topluluğu, İTÜ Maçka Yerleşkesinde öğle yemeği arasında açık hava konseri gerçekleştirdi.

• Big Bang Dünya’nın En Büyük Girişimcilik Yarışması Oldu: Girişimcilere Bir Günde 17 Milyon TL
    Kas 24, 2017
    İTÜ’nün teknoloji geliştirme bölgesi İTÜ ARI Teknokent’in girişimcilik kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in düzenlediği ve dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer alan Big Bang Startup Challenge, bu yıl girişimcilere ulaştırdığı kaynak ile dünya birincisi oldu. Başvuran 11 bin girişim arasından sıyrılarak 23 Kasım’da UNIQ İstanbul’da gerçekleşen final etkinliğinde girişimlerini sahneleyen 20 finalist ve yatırımcı ilgisi çeken bazı yarı finalist gruplar, ikinci tur yatırımlarını alan İTÜ Çekirdek girişimleriyle birlikte tam 17 Milyon TL’lik hibe ve yatırımlardan pay aldılar. Final sonunda en çok yatırımı alan ilk üç girişim Eyedius, Nanomik ve Scoutium oldu.

• İTÜ’lü Öğrenciler Bakanlık Desteğiyle Pedallıyor
    Kas 24, 2017
    İTÜ’lü öğrenciler, Sağlık Bakanlığı’nın "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde "Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında İTÜ’ye verilen bisikletlere kavuştu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrenci kulüpleri ve spor kulüplerine Rektörlükçe yapılan ücretsiz bisiklet dağıtımı kapsamında, Kulüpler Birliği iş birliğiyle düzenlenen “Beyaz Bisiklet Turu” etkinliği üniversitenin Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşti. 300 adet bisikletin sahiplerini bulduğu etkinliğe İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Yazğan, Kulüpler Birliği temsilcileri ve İTÜ’lü öğrenciler katıldı.

• 2 İTÜ’lü 8. Dünya Bilim Forumu’na katıldı
    Kas 24, 2017
    Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Gamze Gümüşlü Gür ve Makine Fakültesi öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Mert Gür, Ürdün’de düzenlenen 8. Dünya Bilim Forumu’nda Üniversitemizi temsil etti.