Teknoloji Firmaları İTÜ‘de Bilişim Teknolojileri Zirvesinde Buluştu
Ara 04, 2017

10 yıldır bilişim firmalarını ve meraklılarını bir araya getiren Bilişim Teknolojileri Zirvesi bu kez 1– 2 Aralık 2017 tarihlerinde İTÜ Maçka Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en aktif öğrenci kulüplerinden İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Zirve, 1000’e yakın katılımcıyı internet üzerinden ise 30.000 kişiyi bir araya getirdi.

btz'17 (2)

Dijifikirlere İTÜ Çekirdek‘ten Destek

İTÜ Maçka Kampüsü, Mustafa Kemal Amfisi’nde düzenlenen ve iki gün süren Zirve, seminerler, workshoplar, bilişim teknolojileri fuarı interaktif bölüm ve Dijifikir olmak üzere 5 ana bölümden oluştu. Zirvede, sektörün nabzını tutan firma temsilcileri ile bilişim ve internet sektörünün önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer aldı. Aynı zamanda uzman kişiler tarafından, katılımcıların ilgi alanlarına göre birçok farklı konuda interaktif eğitimler verildi. İnteraktif gerçekleştirilen bölümde “speed-networking, likemind ve coffee time“ tarzı aktivitelerle katılımcı etkileşimi sağlandı. Dijifikir yarışmasında dereceye bu yıl 3 proje girdi. Üniversiteler arası iletişim platformu olan Speak birinci olurken, yemek malzemeleri ve tarifleri yollayan “Taze Şef” ikinci, sanal gardrop uygulaması Clothify ise üçüncülük elde etti. 1.olan takım Speak'e İTÜ Çekirdekte ofis açma imkanı sunuldu BT alanında ise etkinliğe katılan firmalar açtıkları stantlarda ürün ve hizmetlerini tanıtma olanağı buldu.

btz'17 (1)

18 oturumda 20 konuşmacı yer aldı

Bilişim Teknolojileri Zirvesi kapsamında, Türkiye’de ve dünyada teknolojinin odağındaki konular, sektörün önde gelen isimleri ve ilgili firma temsilcileri tarafından ele alındı. Düzenlenen oturumlarda internet, dijital pazarlama, mobil teknolojilerin geleceği ve kullanım alanları, sosyal medya, bilişim sektörünün dünya ekonomisindeki yeri ve e-ticaret gibi birçok konu masaya yatırıldı.

btz'17 (3)

Zirvede, sahibinden.com İş, Servis ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Bora Biçer- “Milyonlara Hitap Eden Deneyimler Tasarlamak“, Getir Kurucu Ortağı Mert Salur - “Start-uplarda Büyüme Rakamlarla ve İnsanlarla", ESED Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral - “Siber Güvenlik“, İş Bankası Bilgi Teknolojileri Bölümü Müdür Yardımcısı Deniz Şahin Yılmaz “Çevik BT (Agile, SCRUM, Kanban)“, Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu - “Akıllı Arabalar“, Seri Girişimci Hakan Baş - “Girişimcilik Serüveni“, Visionteractive Kurucu Ortağı ve Melek Yatırımcı Onur Candan ve Namık Kural - “Girişimci ve Yatırımcı Arasındaki Doğru Takım Oyunu“, Netmarble EMEA COOsu Aras Şenyüz - “Mobil Oyunların Önlenemez Yükselişi“, 212 Ventures Yöneticisi ve İTÜ Çekirdek Koordinatörü Ali Karabey ve Mehmet Erçek - “Start-up Değerleme ve Yatırım Süreci“, Social-Internet ve adMingle Kurucusu Selim Benbesat -“Influencer Marketing“, Komedyen Cem İşçiler - “Yatırımcılık Üzerine“, başlıklı konuşmaları gerçekleştirdi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi