İTÜ, Türkiye Mezunları Buluşması etkinliğindeydi
Ara 05, 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi, "Türkiye Bursları" ile eğitim alıp ülkelerine dönen binlerce kişinin katıldığı "Türkiye Yeniden: Mezun Buluşması" etkinliğine katıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Cumhurbaşkanlığının himayelerinde gerçekleştirilen "Türkiye Yeniden: Mezun Buluşması"yla Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim alarak ülkelerinde dönen mezunları İstanbul’da buluşturdu. Etkinliğe Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Mezunumuz, Yüksek Mühendis ve Başbakan Binali Yıldırım, Rektör Danışmanımız ve Mezunlarla İlişkiler ve İş Geliştirme Koordinatörü Hülya Dalgıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

mezunlar-bulusmasi'17

Yolu Türkiye’den geçenler…

Programda ayrıca Türk müteahhitlerine ülkesinin kapısını açarak yurt dışında ilk kez iş yapmalarına imkân sağlayan ve Türk müteahhitlik sektörünün dünyada ikinci olmasında imzası olan Türkiye Mezunu Libya Eski Başbakanı Muhammed El Manguş’un belgeseli izletildi.

160 ülkeye yayılmış 150 bin civarında Türkiye mezunu var

Başbakan Binali Yıldırım, salona teşriflerinde en yaşlı Türkiye Mezunu olan 89 yaşındaki Lübnanlı Ali Çelebi’yi selamlayarak kendisiyle sohbet etti. 1960’lı yıllarda 8 üniversitesi olan Türkiye'de bugün 185 üniversite bulunduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin 160 ülkeye yayılmış 150 bin civarında Türkiye mezunu var. Bu insan kaynağı hazinesi, Türkiye'nin kardeş coğrafyalarla nasıl bir bütün olduğunu, dostluk köprüleri kurmadaki tarihi başarısının güzel bir örneğidir" ifadelerini kullandı.

İTÜ standına yoğun ilgi

Üniversitemiz, ayrıca fuaye alanında standıyla yer alarak İTÜ mezunlarının buluşma yeri oldu. Standa uğrayan ziyaretçiler İTÜ’nün çalışmaları hakkında bilgi aldı. Üniversitemizin standı gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.