Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerinden Başarı
Ara 08, 2017

Bilgisayar ve Bilişim Fakültemiz bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) tarafından düzenlenen dünyanın dört bir yanından öğrencilerin çevrimiçi algoritma geliştirdiği IEEEXTREME 11.0 programlama yarışmasına katıldılar.

Aktif olarak IEEE üyesi olan üniversite öğrencilerinin katıldığı belirsiz programlama problemlerinin çevrimiçi kodlandığı yarışma, 24 saat boyunca sürdü. Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden Muhammed Burak Buğrul, Kadir Emre Oto ve Süheyl Emre Karabela’nın oluşturduğu Humble Bumbles ekibi, 70 ülkeden 2121 ekibin katıldığı IEEEXTREME 11.0 yarışmasında Türkiye’de birinci olup dünya 57.si oldu.

ieee_extreme_11_0_ogrenci_foto

Türkiye’den katılan ekipler arasında birinci

Dünya genelinde 662 farklı üniversitenin katıldığı yarışmaya Türkiye’den 46 ekip katıldı. Bu ekipler arasında ilk sırada yerini alan Humble Bumbles ekibi ülke bazında sıralamada Türkiye birincisi oldular. Algoritma geliştirme ve kodlama yeteneklerini sergileyen öğrencilerimiz 24 saat boyunca çeşitli problemleri çözmeye çalıştılar.
İTÜ Ailesi olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.