İTÜ ARI Teknokent’in Girişimcileri Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftasında
Ara 08, 2017

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, inovasyonun önemini anlatmak ve inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen “Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası” 6 Aralık tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

innovation-fuar'17 (3)

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan etkinlik, dünyadan ve Türkiye’den sanayicileri, akademisyenleri, üniversite öğrencilerini, teknoloji liderlerini, girişimcileri, melek yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları ile AR-GE ve bilim teknoloji merkezlerini bir araya getirdi.

innovation-fuar'17 (2)

İTÜ Çekirdek Girişimleri de Stantlarda Yerini Aldı

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda, Üniversitemiz, İTÜ ARI Teknokent ve İTÜNOVA TTO’nun ortak standında girişimci firmaların ve projelerin yenilikçi iş fikirleri sergilendi. 2017 Big Bang Girişimcilik Yarışmasında en çok yatırımı alan girişimci firmalardan Scoutium, Nanomik, stantta yerini alırken Borda Technology, http://hangiokuldaokumaliyim.com, Porima, Quant Co, Sports & Merits, Enlil, Lumos, Respo Gadgets, Memsis, Artge, Maxwell ve IUGO da katılım gösteren diğer girişimler arasında yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca stantlarımızdaydı

İTÜ ARI Teknokent’in parlak ve girişimci fikirleri gerçeğe dönüştüren kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’ten çıkan girişimler ile İTÜNOVA TTO bünyesinde desteklenen projeler İnovasyon Haftası’nda ziyaretçilerle buluştu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca da stantımızı ziyaret ederek projelerle ilgili İTÜ’lü girişimcilerden detaylı bilgi aldı.

innovation-fuar'17 (1)

Prof.Dr. Celal Şengör Teke Tek İnovasyonda

Etkinliğin ilk gününde uluslararası üne sahip öğretim üyemiz Prof. Dr. Celal Şengör ve Habertürk Televizyonu Teke Tek Program yapımcısı Fatih Altaylı, “Teke Tek İnovasyon” başlıklı panelde katılımcılara seslendi. Celal Şengör ile Fatih Altaylı yaptığı samimi sohbette, eğitim, bilim ve inovasyon konuşuldu. Sohbet izleyicilerden büyük alkış aldı.

Facilis Takımımıza İnovasyon Ödülü

TİM İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı’nda dünyanın en önemli öğrenci inovasyon yarışmalarından olan ve tasarladıkları enerji tasarruflu araçlarla en az enerji harcayarak en uzun mesafeyi kat etmeye çalışan ekiplerin yarıştığı Shell Eco Marathon Türkiye Ödülleri de sahiplerini buldu. Shell Eco-marathon Türkiye yarışında kazanılan İnovasyon Ödülünü İTÜ Facilis Otomobil Takımımız aldı. Ekibimize ödülü, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem tarafından takdim edildi.

facilis takimi

Türkiye’nin gündemini değiştirecek konu ve konuşmacıların yer aldığı Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, yaratıcı fikirlerden yatırımlara uzanan sürece dair çeşitli workshoplar, paneller, söyleşilerle 4 gün boyunca ziyaretçilerin katılımına açık olacak.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi