İTÜ’den STEM Projesi Ev Sahipliği: Mavi Kuşak Bilim Okulu
Ara 08, 2017

İstanbul Valiliği tarafından yürütülen “Mavi Kuşak Bilim Okulu” projesi İTÜ ev sahipliğinde yapıldı. Sertifika törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca da katıldı.

mavi-kusak-plaket'17 (1)

Mavi Kuşak Bilim Okulu Projesi kapsamında, İstanbul genelindeki liselerden seçilen başarılı 160 öğrenciye Üniversitemizde bilim eğitimi verildi. Eğitime katılan öğrencilere sertifikaları İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca tarafından takdim edildi.

Valilik Binasında düzenlenen sertifika törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın yanı sıra projede eğitim veren öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. İstanbul Valiliği'nin 2016'de başlattığı projenin ikincisi, bu yıl Üniversitemizin Maslak Kampüsü'nde lise 1. ve 2. sınıf düzeyindeki toplam 160 öğrencinin katılımıyla tamamlandı. 12 günlük 2 dönemden oluşan bilim okulunda 80 erkek ve 80 kız öğrenci eğitim gördü.

mavi-kusak-plaket'17 (3)

“STEM eğitimleri ile programı daha da renklendireceğiz”

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, projeye katılan öğrencileri İTÜ’de öğrenim görmeye davet etti. Karaca “Üniversite olarak bu tarz sosyal sorumluluk projelerini çok önemsiyoruz. Bu projede yer almak bizim için de çok önemliydi. Valimize bize bu imkanı tanıdığı için teşekkür ederim. Gelecek yıllarda programı sanat ve STEM eğitimleriyle daha da renklendireceğiz. Sizler özel seçilmiş öğrencilersiniz. Sonraki adımınız biraz daha güçlü olacak üniversiteli olacaksınız. Hepinizi teknik üniversiteye bekliyoruz. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemize ve projeye katkı sunan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

mavi-kusak-plaket'17 (2)

Vali Vasip Şahin konuşmasının ardından öğrencilere sertifikaları verildi. Tören, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi