Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ertuğrul Başar’a IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü
Ara 12, 2017

Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Ertuğrul Başar, haberleşme teorisine yaptığı katkılar nedeniyle ”IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Türkiye tarafından bu yıl ilk kez verilen “IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü” ne layık görüldü.

IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü, IEEE faaliyet alanlarında üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan, doktorasını son on yıl içinde tamamlamış, doktora sonrası araştırmalarının önemli bir bölümünü Türkiye’de yapmış ve Türkiye’de ikame eden bilim insanlarına veriliyor.

doc.dr.ertugrul basar

Doç. Dr. Ertuğrul Başar, 2017 Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülü ve 2013 yılı İTÜ En İyi Doktora Tezi Ödülü sahibidir. Dr. Başar'ın saygın uluslararası dergi ve konferanslarda 60'ın üzerinde yayını ile değerlendirme aşamasında olan iki uluslararası patent başvurusu bulunuyor.  IEEE Kıdemli Üyesi (IEEE Senior Member) olan Dr. Başar, halen IEEE Communications Letters, IEEE Access ve Physical Communication (Elsevier) dergilerinde yardımcı editörlük yapıyor.

İTÜ Ailesi olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden akademisyenimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz

IEEE Hakkında:

IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) 160 ülkede 430 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kar amacı olmayan mesleki organizasyonudur. Elektrik-elektronik mühendisliği alanında birçok uluslarası prestijli bilimsel dergiyi yayınlıyor olup bu teknoloji alanında dünyada yapılan yayınların %30'unu elinde bulunduruyor. IEEE ayrıca çeşitli teknoloji dallarında endüstriyel standartları geliştirmektedir. IEEE Türkiye ise 2100’ün üzerinde aktif üyesi bulunan bir IEEE alt organizasyonudur.