İTÜ’de Çaçaron Etkinliğine Yoğun İlgi
Ara 15, 2017

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin en büyük öğrenci kulüplerinden Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübü öğrencileri tarafından ilki geçen sene düzenlenen Çaçaron etkinliği bu sene değişen konseptiyle büyük beğeni topladı.

cacaron'17 (2)

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin en büyük öğrenci kulüplerinden Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübü (EPGİK) tarafından ilki geçen sene düzenlenen Çaçaron etkinliği, İTÜ KSB Büyük Salon'da gerçekleştirildi. "Üniversite tarifesine ek sohbet paketi" sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında alanında uzmanlaşmış isimler, ünlü sanatçıları ve popülerliğini arttırmış sosyal medya fenomenleri öğrencilerle buluştu. Bu seneki etkinliğe Burcu Bakdur, Seda Özen, Kaan Çaydamlı, Özgür Uysal, Vedat Özdemiroğlu, Tanya Hazal Kaysoydu, Cem Güventürk ile Kültüristan yazarları Cengiz Özdemir ve Ozan Sağsöz katıldı.

cacaron'17 (1)

Mimari terimleri öğretmeliyiz

Etkinlikte konuşan Restoratör Mimar Seda Özen, mesleğini nasıl seçtiğinden başlayarak yaşamından önemli kesitleri öğrencilerle paylaştı. Mimar Özen, şunlara vurgu yaptı:

“Mimarlık, günlük hayatta hepimize değiyor. Ancak mimarlık bilinmiyor. Mimari terimler muhakkak ilkokuldan başlanarak öğrencilere aktarılmalı. Çünkü bu terimlere ihtiyaç duyuyoruz ama bilmediğimiz farkında bile olamayabiliyoruz. Mimarlar aynı zamanda iyi bir kaleme sahip olmalılar. İşin başından sonuna kadar planlamanızı anlatıp yazabilmelisiniz. Şu anda iyi bir mimara, iyi bir planlamaya çok ihtiyaç var. İyi planlayan kesinlikle fark edilecek. Sevmediğiniz işe kendinizi mecbur etmeyin. Hayatın savurduğu yere gitmeyin. Siz hayatınızı yönlendirin.”

Öğrenciler aynı zamanda 2 gün süren etkinlik boyunca keyifli anlar geçirdi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi