İTÜ’lüler Mezunlar Zirvesinde Buluştu
Ara 22, 2017

Üniversitemizin bu yıl ilk kez düzenlediği ”İTÜ Mezunlar Zirvesi” Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda bakan, bürokrat, iş ve sanat dünyasından mezunumuzun katılımıyla 21 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (6)

Türkiye’nin dört bir yanından mezunumuzun bir araya geldiği etkinlikte Üniversitemizin yaşayan 130 bin mezununu sanal bir ortamda bir araya getirmek üzere kurulan İTÜ Mezun Platformu’nun” lansmanı yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, platforma üye olan ilk isim oldu. Zirve “A’dan Z’ye İTÜ” video gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından 1977 yılında üniversitemizin Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü’nden mezun olan Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını yaptı.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (9)

Başbakan Yıldırım: “İTÜ, Türkiye’nin kalkınmasına büyük katkı sağlıyor.”

İTÜ'nün, Türkiye'nin son 40 yılına hükmettiğini, yönetimdeki siyasetçileri yetiştirdiğini, ülkenin imar, kalkınma, bilim ve teknoloji alanında gelişmesine önemli katkı sunan 244 yıllık geçmişe sahip bir üniversite olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye'nin yüz akı ve medarı iftiharı olan, benim de mensubu olduğum bir üniversite. Dolayısıyla bu üniversitemizin mezunlarıyla bir arada bulunmak beni heyecanlandırıyor." dedi.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (1)

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin her yerinde İTÜ’lülerin eserlerini görüyoruz. Türkiye’nin 1960 yılından itibaren siyasi tarihine baktığımızda Demirel, Erbakan, Özal, bunlar özellikle son dönem tarihimizin unutulmaz siyasi simalarıdır ve onlar da birer İTÜ’lüdür. Mevcut hükümette benimle beraber altı İTÜ’lü arkadaşımız kabinede görev aldı. Türkiye’nin kalkınmasına büyümesine büyük katkı sağlayan İTÜ’lüler var.” ifadelerini kullandı.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (8)

Teknik Üniversitenin 244 yıllık geçmişiyle, sadece teknik konularda değil, sosyal alanlarda da sesini duyuran bir üniversite olduğunu belirten Yıldırım, "Konservatuvarımızın dünya çapındaki saygın konumu, herkes tarafından biliniyor. Konservatuvarlarımızda müzik, sinema ve sanat dünyasının sayısız ismi yetişmiştir." şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Karaca: İTÜ mezunlarının desteğiyle daha da güçlenecek

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise davetlilere yaptığı sunumunda İTÜ’nün başarıları ve stratejik hedefleri hakkında bilgiler paylaştı. Dünyada üniversite kavramının değiştiğini aktaran Prof. Dr. Karaca, üçüncü nesil üniversite tanımına uygun tek üniversitenin İTÜ olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Karaca şunları söyledi: “Üniversitelerin alt yapısını Bilgi Ekonomisine çevirmek istiyoruz. Akademisyenler, bilginin de ticarileşeceğini görerek firma kurmaya başladılar. Üçüncü nesil üniversite olma yolunda Teknokentlerde firma kuran akademisyen sayısı oldukça fazla. Dünya alanlarına göre üniversite sıralamalarında ilk 100-200 içerisinde yer alıyoruz. En son olarak GreenMetric’te yani yeşil kampüs sıralamasında dünyada 77., Türkiye’de de birinci sıradayız. “dedi.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (3)

İTÜ’nün geniş bir mezun ağına sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karaca “Mükemmel bir mezun portföyümüz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Siyaset, iş dünyası, sanat dünyası başta olmak üzere farklı alanlarda başarılı mezunlarımız var; cerrah olan mezunumuz bile var. İTÜ Mezun Platformu ile yeni bir başlangıç yapıyoruz. Mezun ilişkilerinde yeni trend olan mezuna özel sosyal medyayı da kullanmaya başlıyoruz.” diye konuştu.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (2)

Program sonunda Binali Yıldırım, İTÜ Mezun Platformunun ilk üyesi oldu. Rektörümüz Prof .Dr. Mehmet Karaca tarafından Yıldırım’a Anı Albümü takdim edildi. Program, İTÜ Mezun Platformu lansmanının sembolü İTÜ Mezun Platformu şapkasının takdim edilmesi ve anı fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (4)

İTÜ Mezun Platformu Hakkında Bilgi

İTÜ Mezun Platformu (https://itumezun.org/) İTÜ mezunlarını ve öğrencilerini 1 Ocak 2018 itibariyle bir araya getirecek bir sosyal etkileşim platformudur ve İTÜ bu platformu kuran ilk Türk üniversitesidir. İTÜ Mezun Platformunun kurulmasıyla üniversitemiz aralarında Oxford, UCLA, UCL ve Toronto gibi dünya çapında 500 eğitim kurumunun bulunduğu 3 milyon kişinin kullandığı bir platforma dahil olacak. Platforma LinkedIn, Facebook veya e-posta adresiyle üye olunabilir.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (7)

Platform üyelerine; iş tavsiyesi alıp verme, üniversite etkinliklerini görme ve katılma imkanı sağlanır. İTÜ Mezunlar Zirvesi’nin bir hedefi de en iyi platform lansmanı ödülünü almak olacak.

ankara-mezunlar-zirvesi-17 (5)

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi