İTÜ’lüler Yeni Yıl Toplantısında Buluştu
Oca 10, 2018

Rektörlüğümüzün ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel “Yeni Yıl Toplantısı”, 10 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 14:00’de Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

yeni-yil-sunumu-2018 (2)

245. yaşını kutlamaya hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 2018 yılını birlik ve beraberlik ruhunun yaşatıldığı ve yeni projelerin konuşulduğu “Yeni Yıl Toplantısı”yla karşıladı. Rektörlüğümüz ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, İTÜ’nün teknolojik ilerlemenin hazırlayıcısı, kültürel gelişimin hızlandırıcısı ve bilimin adı olduğuna dikkat çekildi.

yeni-yil-sunumu-2018 (1)

Yeni yıla yeni projelerimiz damga vuracak

İTÜ Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Süha Çalkivik’in sunduğu etkinlik “A’dan Z’ye İTÜ” filminin gösterimiyle başladı. Toplantının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, sunumunda Üniversitemizin yürüttüğü çalışmaları ve yeni projeleri açıkladı. Prof. Dr. Karaca, öğrenciler için düşünülen yenilikler, akademik ve idari çalışanlarının İTÜ’deki yaşam kalitesini artıracak fikirler hakkında önemli paylaşımlarda bulundu. İTÜ’nün uluslararası başarısından da bahseden Rektörümüz Karaca, “Dünyada olduğu gibi Türkiye ve üniversiteler de değişiyor, farklı yönlere evriliyor. İnsanlar değişiyor, beklentileri farklılaşıyor. Bu noktada üniversiteler 80’ler, 90’lar hatta 2000’lerdeki düşünce sistemiyle yönetilemez, eğitim-öğretim yapılamaz, araştırma hedefleri koyamazsınız.” diyerek değişim vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.

yeni-yil-sunumu-2018 (3)

Projeler hayata geçirilecek

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün hedeflerini ise şu sözlerle açıkladı:
“Kalite ve Araştırma Üniversitesi süreci kapsamında araştırma ekibi her bölümle Şubat ayından başlayarak toplantılar yapacak. Araştırmanın iyileştirilmesi için laboratuvarların daha etkin kullanılması sağlanacak. Projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülecek.”

yeni-yil-sunumu-2018 (4)

102 İTÜ’lü emekliliğe uğurlandı

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından takdim törenine geçildi. 2017 yılında emekli olan 102 akademik ve idari personele plaket takdim edildi. 2017 yılında emekli olan ve Eylül ayında yaşamını yitiren Öğr. Gör. Dr. Mednan Saçaklı da unutulmadı. Plaketi ailesine tevdi edildi. Ayrıca törende hizmette 30. ve 40.yılını dolduran 80 akademik ve idari personele belgeleri takdim edildi. Tören, İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi sanatçılarının icra ettikleri konserle devam etti. Toplantı fuaye alanında verilen ikramla sona erdi.

yeni-yil-sunumu-2018 (5)

yeni-yil-sunumu-2018 (6)

yeni-yil-sunumu-2018 (7)

yeni-yil-sunumu-2018 (8)

yeni-yil-sunumu-2018 (9)

yeni-yil-sunumu-2018 (10)

İTÜ Ailesine yeni yılda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi