“İTÜ US NEWS Mühendislik Alanında Türkiye Birincisi”
Oca 12, 2018

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önemli yayınlarından US News, üniversitelerin akademik araştırmalarına ve itibarına dayanan, ayrıca öğrencilerin dünyadaki üniversiteleri karşılaştırmasına olanak sağlayan sıralama sonuçlarını açıkladı. Mühendislik alanında 600 üniversitenin sıralandığı listede İstanbul Teknik Üniversitesi 181. sırada yer alarak Mühendislik alanında Türkiye’den ilk sırada yer aldı.

US News dünyanın en iyi üniversitelerini çalışma alanlarının tespitinde birçok veriyi kullanıyor. Sıralamada, mühendislik konularıyla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetleri güçlü bir yer tutuyor. Uzay mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği ve inşaat mühendisliği konularını öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Bu sıralama ile Türkiye'deki en iyi üniversite seçilen İTÜ’nün mühendislik eğitimindeki kalitesi bir kez daha tescil edilmiş oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca: “Güçlü akademik performansımızın sonuçlarını görüyoruz.”

Sıralamayla ilgili düşüncelerini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, dünya genelinde üniversitelerin giderek uzmanlaştığını, İTÜ’nün de bu sürece en iyi şekilde ayak uydurduğunu ifade etti. Prof. Dr. Karaca : “Akademik kararlarımızın ve 5-6 yıllık süreçte yaptığımız ciddi akademik hamlelerin, özellikle de insana yaptığımız yatırımların sonuçlarını görüyoruz.” dedi.

US News genel sıralamasına erişmek için tıklayınız

US News & World Report Hakkında

US News & World Report, kökü 1933’e dayanan çok platformlu haber ve bilgi kaynağıdır. 1983’den beri eğitim alanında sıralamalar yapmaktadır. U.S. News alan bazlı sıralamaların amacı, akademik alanlar bazında önde gelen uluslararası üniversiteleri belirlemektir. U.S. News alan bazlı sıralamalar, genel sıralamalardan farklı bir metodoloji uygulayarak 22 alanda önde gelen üniversiteleri sıralar. Alan bazlı sıralamalar, üniversitelerin araştırma performanslarını göz önünde bulundurur. U.S. News; yayın ve atıf gibi 5 yılı kapsayan bibliyometrik ölçütler ile beraber, her alan için uluslararası ve bölgesel tanınırlık gibi ölçütleri de göz önünde bulundurmaktadır.