İTÜ Rektörü Ar-Ge, İnovasyon ve Sektör İlişkisini Anlattı
Şub 01, 2018

Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca bu yıl 3. kez düzenlenen “KYK Tematik Kış Kampı’na konuk oldu.

kyk-semineri (2)

Kocaeli’nde düzenlenen “Ar-Ge İnovasyon Kampı’nda çok sayıda öğrenciyle bir araya gelen Prof. Dr. Mehmet Karaca, sunumunda Ar-Ge, inovasyon ve sektör ilişkisi bağlamında önemli mesajlar verdi.

Prof. Dr. Mehmet Karaca “İnovatif düşünün, girişimci olun”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca “Farklı Yönden İnovasyon ve Girişimcilik” başlıklı sunumunda otomotiv, havacılık, büyük veri, programlama dillerinin tarihsel gelişiminden ve öneminden bahsetti. Mekânsız teknolojilerin günümüzde daha da önem kazandığını belirten Karaca, ulaşım, konaklama, perakende ve iletişim alanında mekânsız şirketlerin daha fazla kazanç elde ettiğini söyledi. Zaman içerisinde üniversitelerin de değiştiğini anlatan Karaca 4. nesil üniversitelerin değer oluşturan, açık inovasyonu benimseyen, çok aktörlü ve topluma dokunan projeler geliştiren üniversiteler olduğuna dikkat çekti. Karaca, ”İnovatif düşünün, girişimci olun, iyi bir yönetici aynı zamanda araştıran ve üreten iyi bir eğitimcidir. Bu bilinçle kendinizi geleceğe hazırlayın.” şeklinde konuştu.

kyk-semineri (1)

12 farklı kampta 1.800 genç ağırlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen “KYK 3. Tematik Kış Kampı” 15-19 Ocak tarihlerinde Antalya, Bilecik, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Kastamonu, Kocaeli, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde gerçekleştirildi.

kyk-semineri (3)

“KYK Tematik Kış Kampları”, bu yıl 12 farklı ilde 1.800 gence ev sahipliği yaptı. Kamplar,akademik seminerlerin yanı sıra ilin tarihi ve kültürel mekânlarının keşfedileceği şehir gezileri, sinema gösterimleri ve birbirinden farklı sportif etkinliklerine sahne oldu.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi