Dolu Dolu Geçen 2017: İTÜ Kulüpler Birliği
Şub 09, 2018

İTÜ’nün Kültür-Sanat ve Düşünce, Uzmanlık ve Spor Kulüpleri’nin bir çatı altında toplandığı ve resmi olarak temsil edildiği İTÜ Kulüpler Birliği ilk yılını doldurdu.

kulupler-birligi-haber-2 (1)

İlk adımları 2015 yılında atılarak kulüp başkanları arasından seçilen temsilciler tarafından yönetilen, Türkiye’nin en aktif ve güçlü öğrenci kulüpleri birlikteliği olarak öne çıkan İTÜ Kulüpler Birliği, 20 Aralık 2016 tarihinde yapılan İTÜ Senatosu toplantısında alınan kararla Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde resmen kuruldu.

kulupler-birligi-haber-2 (4)

İTÜ Kulüpler Birliği’nin temel amacı öğrenci kulüplerimiz arasında iletişimi artırmak, kulüplere bağlı öğrenci topluluklarının düzenleyeceği etkinlik ve faaliyetlerde iş birliğini sağlamak ve bu bağlamda öğrencilerimizin üniversitemizle aralarındaki bağı güçlendirmek. Birlik aynı zamanda kültür-sanat, spor, kariyer, teknoloji ve sosyal sorumluluk gibi alanlardaki büyük festival, sempozyum, ulusal ve uluslararası yarışmaları kulüplerin her aşamada yer almasını sağlayarak organize ediyor. Bu faaliyetlerin yanı sıra yeni kulüplerin kurulmasını ve öğrencilerimizin kulüplere katılmasını teşvik ederek öğrencilerimizin sosyalliğini ve aktifliğini artırmayı hedefliyor.

kulupler-birligi-haber-2 (5)

Dolu dolu geçen 2017

İTÜ Kulüpler Birliği ilk resmi yılında çok sayıda öğrencinin katılımını sağlayarak Üniversitemizin en temel etkinliklerin karar ve düzenleme aşamalarında asli bir rol üstlendi. İTÜ’de 2017 yılında gerçekleştirilen İTÜ Mezuniyet Töreni, İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri, İTÜ Kayıt Günleri ve İTÜ Günü etkinliklerine öğrencilerimiz Kulüpler Birliği ile aktif olarak katıldı. Bu organizasyonların en başından itibaren planlanması, saha organizasyonu ve öğrenciler arasında etkileşimi gönüllü Kulüpler Birliği üyeleri ile gerçekleştirildi.

kulupler-birligi-haber-2 (3)

İTÜ Kulüpler Birliği, bu ana etkinlikler dışında 2017 boyunca tüm kulüplerle birlikte Kulüpler Birliği Festivali “Back to School” Kulüpler Tanıtım Festivali, Bee’z Bee’ze Bahar Festivali, Kulüpler Arası Futbol Turnuvası, Kulüpler Birliği Açıkhava Sinema Günleri gibi öğrencilerimize yönelik etkinlikleri organize etti.

203 kulüp yaklaşık 20 bin üye

Üniversite yıllarının vazgeçilmezi olan kulüpler, dijitalleşen ve globalleşen dünyada kulüp üyesi olan öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirerek profesyonel iş yaşamına adım attıklarında gerekli kişisel donanımlara sahip olarak başarılı olmalarına katkı sağlıyor. Bu durumun farkında olan 20 bine yakın İTÜ’lü öğrencimiz en az bir kulübün üyesi. İTÜ Kulüpler Birliği bünyesinde açılan son kulüplerle birlikte, Kültür-Sanat ve Düşünce Kulüpleri, Spor Kulüpleri ve Uzmanlık Kulüpleri olarak toplam 203 öğrenci kulübümüz faaliyet gösteriyor.

kulupler-birligi-haber-2 (2)
İTÜ Kulüpler Birliği ve kulüplerimizle ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

kulupler-2-3

kulupler-birligi-haber-3 (4)