Geleceğin Mühendisleri İTÜ EMÖS “Dinamik Hikaye”de Buluştu
Şub 09, 2018

Endüstri Mühendisliği Kulübümüz tarafından bu yıl 25.’si düzenlenen İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu (İTÜ EMÖS), 30 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında iş ve teknoloji dünyasının nabzını tutarak Maçka Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

25-emos (2)

Bu sene “Dinamik Hikaye” temasıyla gerçekleşen İTÜ EMÖS, iş ve teknoloji dünyasının trendlerinin anlatıldığı oturumlar ve eş zamanlı kariyer atölyeleri ile gerçekleştirildi. Sektördeki QNB Finansbank, Bosch Türkiye, Arçelik A.Ş., B/S/H, KPMG ve Vodafone Türkiye gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla 5 gün süren etkinlik boyunca dinleyicilere iş trendleri ve teknolojik gelişmelerin endüstriye entegrasyonu aktarıldı. Dijital ekonomi ve Endüstri 4.0 gelişmelerinin de aktarıldığı etkinliğe telekonferans ile bağlanan IOTA’nın kurucu ortağı Dominik Schiener, blockchain, kripto paralar ve IOTA hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

25-emos (3)

“Dinamik Hikaye”de İnteraktif 8 Kariyer Atölyesi

Etkinlik boyunca Mustafa Kemal Amfisinde gerçekleşen oturumlara paralel olarak Kariyer Atölyeleri düzenlendi. İTÜ EMÖS’te geleceğin mühendisleri olacak öğrencilerin kariyerlerini oluştururken bir adım önde olmalarını sağlayacak iş simülasyonları, atölyeler, eğitimler ve vaka çalışmaları İTÜ Maçka Yabancı Diller Yüksekokulu dersliklerinde gerçekleştirildi. İş dünyasındaki önemli şirketler tarafından Vaka Analizi, Hikayeleştirme Eğitimi, Proje Yönetimi Eğitimi, Bitcoin ve Kripto Paralar, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi, Mülakat Simülasyonu konulu interaktif 8 atölye gerçekleştirildi.

25-emos (1)

Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıların ağırlandığı 30 oturum ve 8 atölye ile gerçekleşen etkinliğe 1000 kişinin üzerinde katılım sağlandı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi