İTÜ’den ASELSAN Projelerine Akademik Destek
Şub 09, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi ile ASELSAN Akademi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan protokol ile ASELSAN insan kaynaklarının niteliğinin bilgi ve bilim temelli olarak daha da arttırılmasını hedefleniyor.

Üniversite-Sanayi işbirliği sürecine yeni ve yenilikçi projeleriyle katkı sunan İTÜ akademik birikimini ASELSAN Akademiye taşıyor. Savunma sanayine yönelik projeleri doğrudan destekleyerek Ülkemizin eğitim ve teknolojisine katkıda bulunmaya devam ediyor.

aselsan-12

ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdürü Yardımcısı ve Akademi Direktörü Prof.Dr. Mehmet Çelik ve ekibi ASELSAN Akademiyi İTÜ’deki öğretim üyelerine tanıtarak oluşumun önemini anlattı. ASELSAN heyetinin sunumunun ardından Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca ASELSAN Akademi ile İşbirliği Protokolünü imzaladı.

Aselsan Akademi Hakkında

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ihtisaslaşma sürecinde bulunan Araştırma Üniversitelerin ve Akademisyenlerin uygulamalı teknolojik proje ortamını sağlayacak, ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı, YÖK’ün himayelerinde 1 Ağustos 2017 tarihinde imzalanan protokolle başlatıldı.