Rektörümüz Abdullah Gül Üniversitesi’ne Konuk Oldu
Şub 11, 2018

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) düzenlenen AGÜ Talks söyleşilerine konuk oldu. Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Küresel ve Bölgesel İklim Değişikliği Ekseninde Türkiye” konulu sunumunda, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın, Dünya ile Türkiye üzerindeki etkilerini anlattı.

agu-talks (2)

AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşide akademisyen ve öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Karaca, sıcaklık artışı ve kentleşme konularına da değindi. Bu konularda uluslararası çalışmalarda Türkiye'nin yerelde kalmayıp küresel bir aktör olması gerektiğini belirten Karaca, “İklim değişikliğiyle ilgili temel konular küresel. Türkiye olarak yerel hareket etmemiz lazım ama yerelle de kısıtlı kalmayıp, küresel aktörlerle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Küresel aktörlerin ciddi ve kararlı adımlar atması lazım. Türkiye küresel ve bölgesel iklim değişiklikleri konusu bağlamında çevreye olumsuz etkisi daha az olan ülkeler arasında" diye konuştu.

agu-talks (1)

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Karaca'ya, kendi adına dikilen 3 fidanın bağış sertifikası AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu tarafından takdim edildi.