İTÜ’lüler Tasarım, Sanat, Teknik ve Deneyimi Yerinde Yaşadı
Şub 23, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ArtITU Sanatsal Bakış Kulübü tarafından bu yıl ilk kez 20-21 Şubat tarihlerinde Maçka Yerleşkemizde Design, Art, Technic, Experience (DATE) Zirvesi düzenlendi.

date'18 (4)

Sanat ve tekniği farklı katmanlarda bir araya getiren zirve, sanat, mühendislik ve mimarlık alanlarından katılımcılarla İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisinde gerçekleştirildi. İki gün boyunca süren DATE Zirvesi’nde 9 farklı konuşmacının katıldığı oturumlarla birlikte “Design Thinking” konulu atölye çalışmasında katılımcılar deneyim tasarımı üzerine çalıştı.

Erdil Yaşaroğlu karikatür dünyasından deneyimlerini aktardı

Etkinliğin ilk gününde Erdil Yaşaroğlu, karikatür ve çizgi dünyasına adım attığı günden itibaren edindiği deneyimleri dinleyicilerle paylaştı. Karikatür çizmeye 9 yaşında Varol Yaşaroğlu’ndan ilham alarak başlayan Erdil Yaşaroğlu, ilk profesyonel karikatürlerini lise yıllarında Güneş Gazetesi’ne çizdiğini aktararak Limon Dergisi’ne için yaptığı çalışmalardan başlayarak günümüze kadar olan deneyimlerini ve kendisi için önemini paylaştı.

date'18 (3)

Mimarlık ve Sanatın Ustası Cengiz Bektaş DATE Zirvesi’ne katıldı

Ülkemizin önemli mimar ve sanatçılarından olan Cengiz Bektaş, mesleki hayatı boyunca yaptığı çalışmalara dayanan “Tasarım, Sanat, Teknik ve Deneyim” konulu konuşmasıyla zirvenin en etkili katılımcısı olarak dinleyicilere seslendi. Bektaş, Türkiye'nin tarihi ve sosyal zenginliğinden doğan kültür birikimini gezip görerek keşfetmenin önemine değindi. Bunun yani sıra en iyi üretimin kendi malzemelerimizin potansiyellerini kullanarak ortaya çıkacağını vurguladı. Türkiye’nin mimarlarının ve mühendislerinin yaptıkları üretimleri ithal malzemelerle gerçekleştirdiğini, oysa Anadolu kültüründe yüzyıllardır var olan çok daha makul yapı malzemelerinin olduğunu ve bunların kullanımının yapılan çağdaş yapılara kültürel bir kimlik kazandıracağının altını çizdi.

date'18 (6)

Zirvenin “Deneyim”ini Ödüllü Ahmet Naç aktardı

DATE Zirvesi'nin 2. gününde Erhan Vural ile başlayan program Kayhan Çakanel, Hakan Demirel, Ahmet Naç'ın konuşmalarıyla devam etti. Ahmet Naç doğru bilinen yanlışları ve deneyimlerini kendi mesleği olan öğretmenlikte kullandığı metotlar aracılığıyla izleyicilere aktardı. Oturumlar, üniversiteden mezun olduktan sonra tasarımcı olarak izlenilebilecek kariyer yolları, Anadolu tarihi ve Anadolu'daki müzelerin tasarımları, tasarımda hissiyatın önemi, estetik ve işlevselliğin bir aradalığı gibi konularla devam etti.

date'18 (2)

Tasarım Atölyeleri Zirveye Renk Kattı

Zirvede konferanslarla eş zamanlı olarak Çilek Mobilya tarafından tasarım atölyeleri gerçekleştirildi. Atölyeler etkinlik katılımcılarına farklı deneyimler sunarak zirveye renk kattı.

Çeşitli üniversitelerden katılımcıların bulunduğu DATE Zirvesi, İTÜ’lülere tasarımı, sanatı, tekniği ve deneyimi bir arada tartışma platformu sağladı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi