Değerli Mezunumuz Yüksek Mühendis Erol Üçer'i Kaybettik...
Mar 02, 2018

Üniversitemizin kıymetli mezunlarından, İnşaat Yüksek Mühendisi (’51) Sayın Dr. Erol Üçer’i kaybetmenin derin üzüntüsündeyiz.

Yarım asrı aşan iş yaşamında ülkemizin imarına ve ekonomik gelişimine yaptığı büyük katkı ve öncü projelerin yanı sıra eğitim, bilim, sanat gönüllüsü kimliğiyle topluma daima örnek olmuştur.

Ülkemizin farklı köşelerinde maddi olanaksızlıklar yüzünden okula gidemeyen öğrencilere burs desteği sağlamış, yurtlar yaptırmış, ıslahevlerinden çıkan çocukların barınması ve eğitimine yönelik çalışmaları ile sayısız yaşama ışık saçmıştır.

İTÜ’ye sevgisini ve gönül bağını her fırsatta göstermiş; maddi - manevi katkısını hiçbir zaman esirgemeyerek başta yurt - burs projeleri olmak üzere birçok çalışmanın gerçekleştirilmesini desteklemiştir. Sadece üniversitemiz değil ülkemiz için de önemli bir kazanım olarak; İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin ve ona bağlı olarak Türkiye’nin ilk müzik kütüphanesinin kuruluşunu sağlamıştır.

İTÜ Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılan 4 isimden biri olmuş, İTÜ Fahri Doktorası almış ve üniversitemize sağladığı büyük hizmetler nedeniyle 8 kez Altın Arı, 1 kez de Gümüş Arı ile ödüllendirilmiştir. Daima en kıymetli mezunlarımız arasında sevgiyle yad edeceğimiz Dr. Erol Üçer’in adı, yaşamına iyilikle dokunduğu sayısız gencin başarılarında ve ülkemize yaptığı hizmetlerde yaşamaya devam edecektir.

Merhum Dr. Erol Üçer’e Allah’tan rahmet, Üçer Ailesi’ne, GAMA Holding’e, Mütevelli Heyet Üyesi olduğu İTÜ Geliştirme Vakfı’na, tüm sevenlerine ve üniversitemize başsağlığı dileriz.

İTÜ Rektörlüğü