İnşaat Sektörü “CivilCon’18”de Buluştu
Mar 02, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından 2006 yılından beri düzenlenen “CivilCon” Ayazağa Yerleşkemiz Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mühendisliğe Hazırlık Kulübümüzün geleneksel hale getirdiği uluslararası Civil Engineering Convention (CivilCon) bu yıl 23-26 Şubat tarihleri arasında düzenlendi.

“Eğlen”, “Öğren”, “Çevreni Genişlet”, “Fırsatları Yakala” sloganlarıyla gerçekleşen etkinlikte inşaat mühendisliği öğrencilerinin bakış açılarını genişletmek, mesleki bilinç sağlamak ve inşaat mühendisliği öğrencilerini bir araya getirmek amacıyla alanla ilgili eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri ve inşaat sektöründen önemli isimler bir araya geldi.

civilcon_1

Atölyelerle İnşaat Mühendisliği Farkındalığı

Düzenlenen oturumların yanı sıra eğlenceli anlara sahne olan “Gaz Betondan Duvar Örme Yarışması”, “Kalıp ve İskele Kurma”, “Tahta Çubuklardan Köprü Yapma” ve “Spagetti Marshmallowdan Kule Yapma” gibi yarışmalar ile atölyeler gerçekleştirildi. Civilcon’18’de atölyelere katılan öğrencilerin inşaat mühendisliği mesleği farkındalığı oluşturulmaya ve artırılmaya çalışıldı.

civilcon_2

İstanbul’un yeni metro hatlarına yapılan teknik gezilere yoğun ilgi

400’ün üzerinde öğrenciyi ağırlayan etkinlikte İstanbul’daki önemli inşaat ve metro şantiyelerine teknik geziler düzenlendi. Çamlıca Tüneli, Nef Bahçelievler, Sabiha Gökçen-Kurtköy Metro Hattı Tavşantepe Durağı, Dudullu- Bostancı Metro Hattı ile Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı Kabataş Durağı inşaatlarına düzenlenen teknik gezilere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Seminerler, atölyeler, teknik geziler, fuaye alanında stant açan şirketlerle ve sahada çalışan mühendislerle görüşme imkanlarıyla birlikte dolu dolu geçen 4 gün boyunca 20 yabancı, İstanbul dışı 30 üniversiteden 160 Türk üniversite öğrencisi üniversitemizde ağırlandı.

civilcon_3
civilcon_4