İş Dünyasının Başarılı Kadınları İTÜ’de Bir Araya Geldi
Mar 07, 2018

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ekonomi Kulübü, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği “Women in Business” etkinliğiyle Maçka Yerleşkemizde iş dünyasının başarılı kadınları ile üniversite öğrencilerini buluşturdu.

women_in_business (1)

Başarılarıyla adlarını iş dünyasında duyuran Turkish Women’s International Network (TurkishWIN) kurucusu Melek Pulatkonak, Kanal D ve Yapım Şirketleri CEO'su Özge Bulut Maraşlı, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Allianz Yönetim Kurulu Başkanı ve Eski TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ile Oyuncu Hazal Kaya gibi iş kadınları “Women in Business” etkinliğinde gençlere başarılarının öykülerini aktardılar.

women_in_business (3)

İTÜ Ekonomi Kulübü öğrencileri iş hayatına hazırlıyor

Ekonomi Bölümü öğrencilerimizin oluşturduğu bir uzmanlık kulübü olan İTÜ Ekonomi Kulübü üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş yaşamında karşılaşacağı durumlara aşina olması için çalışmalar yapıyor. Kulüp başkanı İTÜ Ekonomi Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Begüm Kuralkan “Bu etkinlikteki en büyük amacımız üniversite öğrencilerini iş hayatındaki kadın erkek eşitsizliği hakkında bilinçlendirmek, aynı zamanda kadınların gerek Türkiye gerekse dünya ekonomisindeki rolleri ile ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz.” konuyla ilgili aktarımlarda bulundu.

women_in_business (2)

TurkishWIN kurucusu Melek Pulatkonak: “Farklı üniversitelerden katılımcıların bu etkinliklerle bağlantı kurmaları çok önemli…”

İTÜ ve diğer üniversitelerde isminde kadın geçen kulüplerin TurkishWIN kurulduktan sonra artmasına dikkat çeken Melek Pulatkonak “Şimdi böyle üniversitelerde kurulması ve o etkinliklere konuşmacı olarak gelebilmek çok ayrı bir keyif. Bu genç kadınların ve erkeklerin rol modellerle bir araya gelmesi birbirlerinden ilham almaları ve “Women in Business” gibi etkinliklerde farklı üniversitelerden de katılımcıların bağlantı kurmaları çok önemli.” dedi.

İTÜ Ekonomi Kulübü, etkinliğine katılan başarılı iş kadınlarının yaptığı konuşmalar üzerine TEMA Vakfı'na fidan bağışında bulundu.