İTÜ’den Avrupa’nın En İyi Teknik Üniversitelerinde 7 Günlük Kısa Akademik Değişim Programı: ATHENS
Mar 12, 2018

İTÜ ile birlikte Avrupa’daki 15 ülkenin en prestijli teknik üniversitelerinin partnerliğinde Advanced Technology Higher Education Network/Socrates (ATHENS) adlı değişim programıyla lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize Mart ve Kasım aylarında 1 haftalık kurs olanağı sunuyor.

ATHENS-20ans-10

İTÜ, son yıllarda teknolojik gelişmelerle doğru orantılı olarak gelişen kurslarıyla ATHENS programı çerçevesinde 2007 yılı itibariyle öğrenci değişimine başladı. İş birliği çerçevesinde kurslar 7 günlük kısa ve yoğunlaştırılmış olarak düzenleniyor. Mühendislik ve sosyal bilimler alanlarında bilimsel içerikli kurslara farklı milletlerden öğrenciler katılım sağlıyor. Konularında uzman öğretim elemanları tarafından verilen derslerle öğrenciler Avrupa’daki diğer üniversitelerin eğitim sistemlerini yerinde görme şansı buluyor. Kursların yanı sıra öğrencilere yönelik gittiği şehri ve kültürünü daha yakından tanımayı sağlayan “European Dimension” isimli sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştiriliyor. Her program haftalık 30 saat bilimsel kursun yanı sıra 10-15 saatlik “European Dimension” aktivitelerini içeriyor.

ATHENS-20ans-6

20. Yılını Kutlayan ATHENS’in İnovasyon ve Teknoloji Transferi Öncüsü İTÜ

Paris Mines Tech merkezli ATHENS programının 20. yıl dönümü geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirildi. Partner üniversitelerin üye temsilcileri arasında protokol (Letter of Intent) imzalama töreni düzenlendi. Toplantıya Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Prof. Dr. Cafer Özkul ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülsen Uçarkuş katıldı. Endüstri 4.0 ve inovasyonun konuşulduğu etkinlikte temsilcimiz Yrd. Doç. Dr. Gülsen Uçarkuş tarafından İTÜ Girişimcilik Ekosistemi ve üniversite-sanayi iş birliği başarısı anlatıldı. Öğrencilerin mezuniyet sonrası start-up kurma başarılarının altı çizildi. Bununla birlikte “Doktora Programlarına Artı Değer Kazandırma” odaklı toplantılarda ParisTech tarafından teklif edilen “Teknoloji ve İnovasyonun Sosyal Etkileri” konusu kapsamında İTÜ “İnovasyon ve Teknoloji Transferinin Karşılaştırmalı İncelenmesi” dersi ile ATHENS’in İnovasyon ve Teknoloji temsilcilerinden biri olacak. Ayrıca İTÜ’nün de içerisinde yer alacağı “Innovative training courses for European doctoral candidates” başlıklı bir Erasmus + projesi çalışmalarına başlandı.

ATHENS-20ans-14

Programa Başvuran İTÜ’lü Öğrencilerin %95’i Kurslara Kabul Ediliyor

Yılda iki kez Avrupa’nın en iyi teknik üniversitelerinde 100’ün üzerinde konuda verilen akademik kurslara 2017 yılında toplam 3212 öğrenci katıldı. İTÜ’den ise 2017 yılında ATHENS’e giden toplam öğrenci sayısı 46 kişi. Yine geçtiğimiz yılın iki döneminde açılan derslere gelen toplam öğrenci sayısı 53 oldu. Bu yıl mart ayı için 24 Ocak’ta başvuru süresi biten ATHENS programına, İTÜ’den online 37 başvuru yapıldı ve başvuru belgesini Uluslararası İlişkiler Ofisimize götüren 23 öğrencinin resmi işlemleri gerçekleştirildi. ATHENS programı Mart kursları için önerilen öğrencilerimizin %95 oranında kabul edilmesi beklenmektedir.

Program hakkında detaylı bilgiye buradan veya buradan ulaşabilirsiniz.